29 / 04 / 2024

ankara Ahi Elvan Camii

ankara Ahi Elvan Camii

Ankara Kalesi eteklerinde bulunan 8 asırlık Ahi Elvan Camii restore edilecek. Önümüzdeki hafta başlayacak çalışmalar 2016 yılında tamamlanacak.Dikdörtgen planlı cami, ahşap minberi ve direkleri ile Ankara’nın en önemli tarihi camilerinden birisi.

Ankara'da 7 bin 236 metrekarelik ticaret alanı imarlı arsa satılıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Sincan Belediyesi, Ankara ili, Sincan ilçesi, Ahi Evran Mahallesi'nde yer alan 7 bin 236 metrekarelik ticaret alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Ankara Sincan'daki arsanın fiyatı ne kadar? 

Sincan Belediyesi Ankara'da arsa satacak! Başkentte arsa arayanlar dikkat!

Ankara İli Sincan Belediye Başkanlığı, Ankara Sincan Ahi Evran Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 10 Mart 2023 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Milli Emlak Müdürlüğü Ankara'da 62 adet kamu konutu satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Sincan ilçesi, Ahi Evran, Kızılay Yücetepe Mahallesinde yer alan toplam 62 adet konutu ihale ile satacak.

Ankara'da 4.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ankara İli, Etimesgut İlçesi, Elvan Mahallesi'nde yer alan gecekondu tarzında 3 adet tek katlı ev vasfındaki gayrimenkul 4 milyon 182 bin 750 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Etimesgut Belediyesi Ahi Elvan Yaşam Merkezini kiraya veriyor!

Etimesgut Belediyesi, Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim ve Merkezi ile çok amaçlı salonu kiraya veriyor..

Ankara Etimesgut'a 2 yeni yaşam merkezi!

Ankara Etimesgut'un Ahimesut ile Elvan mahalleleri yeni yaşam merkezlerine kavuşuyor. Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi’nin inşaatında sona gelindi.

Yatırımlar Ankara Etimesgut'u 4 yılda değiştirdi!

Ankara Etimesgut Elvan Mahalesi'nde 4 yıl içinde büyük değişim gözleniyor. Bölgede onlarca konut projesi başladı, binlerce konutta hayat başladı.

Ankara Etimesgut'un çehresi değişti!

Ankara Etimesgut Elvan Mahallesi'nde 4 yıl arayla benzer açıdan çekilmiş iki fotoğraf, Etimesgut'taki büyük değişimi ortaya koyuyor. Bölgede onlarca konut projesi başladı, binlerce konutta hayat başladı.

Etimesgut Elvan imar planı değişikliği askıda!

Ankara Etimesgut İlçesi, Elvan Mahallesi, imarın 46019 ada 4 sayılı parseline ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı. Askı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Etimesgut Elvan Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Etimesgut ilçesine bağlı Elvan Mahallesi 46044 ada 1 sayılı parsele ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Ankara Yapracık ve Elvan’a pazar!

Ankara Etimesgut Belediyesi, mahalle sakinlerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda Elvan Mahallesi’nde yeni pazar yeri kurdu. Faaliyete geçen semt pazarı, cumartesi günleri ilçe halkına hizmet veriyor.

İstanbul-Ankara arası hızlı trenle 75 dakika olacak!

Ankara-İstanbul arası yeni hızlı tren hattıyla 1 saat 15 dakikaya düşecek. Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Mevcut hat, Ankara'dan Eskişehir'e, Eskişehir'den İstanbul'a gidiyor. Planladığımız hat ise doğrudan, İstanbul'a uzanacak" dedi.

Ankara-İstanbul arası hızlı trenle 75 dakikaya inecek!

Eski Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasında yapılacak yeni hızlı tren hattıyla ilgili, "Köseköy'den itibaren yeni bir hatla üçüncü köprüye, oradan Kapıkule'ye kadar uzanan bir sisteme dönüştüreceğiz" dedi.

ankara Ahi Elvan Camii Haberi

ankara Ahi Elvan Camii

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Arslanhane Camii’nin ardından Ahi Elvan Camii’ni de restore ettirecek. İhalenin ardından restorasyon işini üstlenen firmanın önümüzdeki hafta çalışmalarına başlayacağı öğrenildi. Restorasyonun 2016 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.


Dikdörtgen planlı cami, ahşap minberi ve direkleri ile Ankara’nın en önemli tarihi camilerinden birisi. Yakın zamanlarda yapılan onarımlarda duvarları tuğla örgü ile kuvvetlendirilen camiinin çatısı kiremitli. Caminin müzede korunan ahşap pencere kanatları Selçuklu ağaç işçiliği geleneğinde oyma tekniğiyle yapılmış nadide parçalar arasında. Mevcut dört çift pencere kanatlarından bir kısmı kündekâri tekniğinde. Oniki kollu bir yıldız merkez olmak üzere çıtalarla meydana getirilen çokgen ve yıldızlardan oluşan geometrik alanlar oyma tekniği ile yapılmış çeşitli rumi motifleri işlenmiş parçalarla doldurulmuş. Minberin köşk kısmının altında da aynı teknikte çokgenlerden oluşan bir süsleme mevcut.


Arapça yenilenme...