05 / 05 / 2024

ankara akyurt değerleniyor

ankara akyurt değerleniyor

Akyurt İlçesi, İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara sınırları içerisinde geniş ve düzgün bir arazi üzerinde kuruludur. Eski ismi Ravlı’dır.

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

Merkez Ankara projesinin değeri açıklandı! 

Emlak Konut GYO Merkez Ankara projesi, Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Emniyet Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Şirket, projenin değerini açıkladı. Peki Merkez Ankara projesinin değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Ankara Yenimahalle'de 25.6 milyon TL'ye satılık fabrika ve arsa!

Ankara Satış Memurluğu, Ankara Yenimahalle'de yer alan fabrika ve arsayı 25 milyon 605 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Vakıf GYO Cubes Ankara projesinin değeri açıklandı!

Vakıf GYO, Cubes Ankara Projesinin değerleme raporunu yayınladı. İşte Vakıf GYO Cubes Ankara projesinin değeri...

Ankara Yenimahalle'de 45.7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

T.C. Ankara Satış Memurluğu, Ankara Yenimahalle'de yer alan gayrimenkulü 45 milyon 668 bin 400 TL olarak belirlendi.

Ankara Yenimahalle'de 12.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara Satış Memurluğu Ankara Yenimahalle'de yer alan arsayı 12 milyon 864 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Ankara Yenimahalle'de 19.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara Yenimahalle'de yer alan arsayı 19 milyon 650 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Ankara Yenimahalle'de 8.8 milyon TL'ye satılık arsa!

DSİ V. Bölge Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle'de yer alan arsayı 8 milyon 848 bin 950 TL bedelle satışa çıkardı.

Ankara-Niğde Otoyolu TBMM gündeminde!

Ankara-Niğde Otoyolu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Yenimahalle'de 19.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kale Emlak Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle'de yer alan arsayı 19 milyon 650 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Ankara-Niğde Otoyolu meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Yap-İşlet-Devret modeliyle ERG şirketi tarafından inşa edilen Ankara-Niğde Otoyolu’nu TBMM’ye taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi hazırlandı.

Ankara-Niğde Otoyolu ile yılda ne kadar tasarruf edilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılış töreninde bu otoyol ile yıllık 1 milyar 628 milyon TL tasarruf sağlanacağını belirtmişti.

Ankara Akyurt'taki yeni hastane inşaatı için yer teslimi yapıldı!

Ankara Akyurt halkının uzun süredir beklediği hastane için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 20 bin metrekare alana yapılacak hastane için yakın zamanda çalışmalar başlayacak. 

ankara akyurt değerleniyor Haberi

ankara akyurt değerleniyor


Akyurt'nun kuzeyinde Çubuk, doğusunda Kalecik, batısında Pursaklar, güneybatısında ile Elmadağ İlçeleri bulunmaktadır. Çankırı, Kastamonu ve Sinop'u Ankara'ya bağlayan karayolu üzerinde olup, Ankara Şehir Merkezi’ne uzaklığı yaklaşık 32,00 km’dir. İlçe’nin yüzölçümü 258,00 km2, denizden yüksekliği ise 960,00 m’dir. 


14.yy sonuna kadar geniş ormanlık alanlara sahip olan Akyurt İlçesi, yüzyıllar boyu yapılan kıyımlar neticesinde yeşil alanlarını büyük ölçüde yitirmiştir. Akyurt Belediyesi, bozkıra karşı son senelerde ilçe merkezinde yeniden yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına başlamış aynı zamanda bu amaçla Hatıra Ormanı kurularak Ağaçlandırma çalışmaları sürmektedir.


2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre ilçenin toplam nüfusu 26.780’dir. Köy ve kasabaların toplam nüfusu 642 ve ilçe merkezinin nüfusu da 26.138’dir. Geçmiş yılların verilerine bakıldığında kırsal kesimden ilçe merkezine göç sayısı git gide artmaktadır.


İlçenin ekonomisi tarım...