28 / 04 / 2024

ankara belediyesi imar

ankara belediyesi imar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes, Rrevizyon çalışmaları büyükşehir sınırına yeni katılan 9 ilçe de dikkate alınarak uygulaması kolay, vatandaşların güncel ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte hazırla

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31905 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

ÖİB'den Ankara'daki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Çankaya'daki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

Pamukkale Belediyesi ‘imar barışı’ mesaisi yapacak!

Denizli Pamukkale Belediyesi, bugün sona erecek imar barışı başvurusu için hafta sonu mesaisi yapacak.

İzmit Belediyesi imar barışında cezaları iptal etti!

İzmit Belediyesi encümeninde imar barışı uygulamasından yararlananların para cezası ve mühür işlemleri iptal edildi.

Harran Belediyesi'nden 'imar usulsüzlüğü' iddialarına cevap!

Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediyesi, imar planında usulsüzlük yapılarak mülkiyeti belediyeye ait yerin satıldığı yönündeki iddialara mahkeme kararıyla açıklama yaptı.

Sakarya Erenler Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Sakarya Erenler Belediyesi, imar barışı uygulamasında faydalanmak isteyen bina sahiplerini uyardı. Belediye, vatandaşların mağdur olmaması için yapı kayıt belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar almaları duyurusunda bulundu.

Ankara'da imar artış bedelleri belediyeye ödenecek!

Yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirdi. Buna göre, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutar belediyeye ödenebilecek.

Ankara'da imar yönetmeliğini kolaylaştırdık!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ayaş Belediyesi tarafından yeni alınan iş makinelerinin hizmete sunulması dolayısıyla düzenlenen açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

ankara belediyesi imar Haberi

ankara belediyesi imar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İmar Yönetmeliği'nde kapsamlı bir revizyon çalışması gerçekleştiriyor. 2014 yerel seçimleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi sınırlarının, il sınırlarını (bütün şehir) kapsaması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine adaptasyonun sağlanması amacıyla İmar Yönetmeliği'nde kapsamlı bir revizyona gidiliyor. 


İHTİYACA CEVAP VERECEK 

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Dairesi Başkanı Ömer Faruk Erciyes, revizyon çalışması kapsammda ilçe belediyelerinin ilgili birimleriyle toplantılar yapılarak görüşlerinin alındığım belirterek," Son üç aydır gerçekleştirdiğimiz ortak hazırlıklar sonucunda, İmar Revizyonu çalışmalarında sona geldik. Büyükşehir sınırlarına yeni katılacak 9 ilçeyi de dikkate alarak gerçekleştirdiğimiz hazırlıklarımızı en kısa sürede tamamlayacağız " dedi. İmar Yönetmeliği'ne ilişkin revizyonun; uygulaması kolay, vatandaşın güncel ihtiyacına cevap verir nitelikte hazırlandığım kaydeden Erciyes, "Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut İmar Yönetmeliği de en az 30 yıllık bir...