17 / 05 / 2024

Ankara Camisi

Ankara Camisi

Ulus’ta yapımı süren Ankara Camisi’nin kubbesi çöktü. Olayın gece saatinden yaşanması yüzlerce işçinin hayatını kurtardı. Kubbenin, mühendislik hatası nedeniyle çöktüğü belirtiliyor. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi açıldı!

Ankara'nın üçüncü en büyük ibadethanesi olan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün cuma namazından sonraki törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor! 

İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenerek 6 yıl önce temeli atılan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor. Caminin resmi açılışı cuma namazının ardından törenle yapılacak. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenilerek tasarlanan ve 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği "Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi"nin resmi açılışı, yarın cuma namazının ardından törenle yapılacak...

Ankara Meclis Camisi taşınacak!

Turgut Özal zamanında inşa edilen  ve 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yanındaki binanın hasar görmesi nedeniyle kapatılan Ankara Meclis Camisi taşınacak.

Ulus Melike Hatun Camisi açıldı!

Ankara Ulus'ta 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla inşaatı başlayan Melike Hatun Camisi ibadete  açıldı!

Selimiye Camisi Meydan projesine destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan oluşan Edirne heyeti "Selimiye Camisi Meydan" projesi hakkında Ankara'da görüşmelerde bulundu.

İşte Ankara'nın mimarisiyle dikkat çeken 7 camisi!

Ankara'nın tarihi ve modern mimariye sahip camileri, ramazanın başlamasıyla özellikle teravih namazı için vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İşte Ankara'nın mimarisiyle dikkat çeken 7 camisi...

Ankara'daki tarihi Ağaçayak Camisi yerle bir oldu!

Başkentte 18’inci yüzyılın tarihi dokusunu taşıyan ve yüzyıllardır ibadete açık olan tarihi Ağaçayak Camisi yerle bir oldu. Duvarları yıkılarak kullanılamaz hale gelen cami ilgi bekliyor

Ankara Kuzeykent Camisi ve Külliyesi ne zaman tamamlanacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bulunan Kuzeykent Camisi ve Külliyesi'nin inşa çalışmaları, 300 kişinin geceli gündüzlü çalışmalarıyla aralıksız devam ediyor.

Ankara Etimesgut Mimar Sinan Camisi'nin temeli atıldı!

Etimesgut Güzelkent Mahallesi'ne inşa edilecek Mimar Sinan Camisi'nin temeli, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Etimesgut Müftüsü Yunus Can tarafından atıldı.

Etlik Yeşilyurt Camisi'nin akıbeti ne olacak?

Ankara Etlik'te bulunan Yeşilyurt Camisi, yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle 2 yıldır kapalı. Şahsi arazi üzerinde bulunan cami 7 varisten birinin itirazı nedeniyle yeniden inşa edilemiyor.

Ankara Meclis Camisi yıkılacak mı?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bulunan halkla ilişkiler binası ve Meclis Camii’nin yıkılmasını engellemek için Koruma Kurulu'na tescil başvurusunda bulundu.

Ankara Camisi’nin kubbesi çöktü!

Ulus’ta yapımı süren Ankara Camisi’nin kubbesi çöktü. Olayın gece saatinden yaşanması yüzlerce işçinin hayatını kurtardı. Kubbenin, mühendislik hatası nedeniyle çöktüğü belirtiliyor. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Ankara Camisi Haberi

Ankara Camisi
Ankara'nın Ulus semtindeki Opera Kavşağı’nda yapımı süren, 7 bin kişilik Ankara Camisi’nin tamamlanmış olan kubbesi, önceki gece çöktü. Olayın gece meydana gelmesi inşaatta çalışan yüzlerce işçinin hayatını kurtardı.


Başbakanlığı döneminde Tayyip Erdoğan’ın iki defa denetlediği, sosyal salonlarla birlikte toplam 56 bin metre kare alan üzerine kurulan Ankara Camii’nde yaşanan olayda can kaybının yaşanmaması teselli oldu.  

Kubbenin mühendislik hatası yüzünden çöktüğü belirlenirken, sabah saatlerinde olay yerine gelen bir heyet incelemelerde bulundu.


Nurettin Kurt / Hürriyet...