08 / 05 / 2024

ankara çinçin gecekondu yıkımı

ankara çinçin gecekondu yıkımı

Altındağ’ın genelinde olduğu gibi, Çinçin bölgesinde de kentsel dönüşüm çalışmaları yasal çerçeve doğrultusunda devam ediyor. Görevlerinin başında olan Altındağ Belediyesi ekipleri, Çinçin bölgesindeki yıkım çalışmalarını kararlı adımlarla sürdürüyor.

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Ankara İnşaat'a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Konkordato talep eden Ankara İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi hakkında yeni bir karar alındı...

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

Ankara Yenimahalle'de gecekondu tarihe gömülecek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yamaçevler Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi. Bu projeyle ilçemizde gecekonduyu tarihe gömüyoruz. Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçtik." dedi...

Sarıyer Derbent Mahallesi'nin imar planı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarıyer'in gecekondu semti Derbent'in imar planlarını onayladı. İmar planı raporuna göre, bir parselin ancak yüzde 15'ine inşaat yapılabilecek ve bina yüksekliği 5 katı geçemeyecek.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapımı Metrostav Ankara İnşaat'ın!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapım ihalesini Çek firması Metrostav Ankara İnşaat kazandı. Firma, hat inşaatı için 114 milyon 392 bin 854 lira teklif verdi.

Sarıyer Mahalleler Birliği'nden imar planı eylemi!

Sarıyer Mahalleler Birliği üyeleri, Sarıyer'in gecekondu mahallesini kapsayan imar planlarının, İBB Planlama Müdürlüğü tarafından Sarıyer Belediyesi'ne gönderilmesi nedeniyle eylem yaptı.

Ankara Yenimahalle'deki gecekondu sorunu 8 yılda çözüldü!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'deki gecekondu sorununu 8 yılda çözdüklerini, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Ankara Çinçin'de yıkım gerginliği!

Ankara'nın olayları ile meşhur Çinçin semtinde kentsel dönüşüm kapsamında devam eden yıkım çalışmalarında gerginlik yaşanıyor. Polis, bölgeye zırhlı araçlar, özel hareket polisleri ve TOMA'lar sevk etti.

Koordinat Çayyolu projesinde ön lansman başvuruları başladı!

Yaklaşık 25 yıldan bu yana ürettikleri kaliteli ve konforlu projelerle Ankara inşaat sektörünün yakından tanıdığı firmalardan olan YP İnşaat’ın yeni projesi “Koordinat Çayyolu” görücüye çıktı.

Ankara Çinçin Mahallesi'nde 3 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Çinçin Mahallesi'nde yaşanan dönüşümü SABAH Ankara'ya anlattı.

İskenderun Kurtuluş'taki gecekondular park için yıkıldı!

İskenderun Belediyesi şehrin merkezine yeni bir yeşil alan daha kazandırıyor. Kurtuluş Mahallesi eski İŞKUR binası arkasında oluşturulacak yeni yeşil ve park alanı için gecekondu binalar yıkıldı.

Ankara İnönü Bulvarı tünelinde asfaltlar yenilenecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, İnönü Bulvarı tünel üstü yan yollarda asfalt yenileme çalışması yapılacak. geceli gündüzlü çalışılarak işlemlerin tamamlanacağını ifade edildi.

ankara çinçin gecekondu yıkımı Haberi

ankara çinçin gecekondu yıkımı


Altındağ Caddesi, Sakalar kavşağı bölgesinde sürdürülen yıkım çalışmalarında geri adım atılmadı. Bu zamana kadar bölgede 280 gecekondunun yıkımını gerçekleştiren Altındağ Belediyesi ekipleri, bugün sabah saatlerinde başlayan yıkım çalışmalarında 70 gecekonduyu daha yıktı. Bölgenin kentsel dönüşüm kapsamında büyük bir değişim içerisine girdiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kararlı tutumlarından asla vazgeçmeyeceklerini ve en kısa sürede 300 gecekonduyu daha yıkacaklarını belirtti.


“Bölge sakinleri Altındağ Belediyesi’ne destek veriyor.”


Gerçekleştirilen yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki, şunları kaydetti:


“Bilindiği gibi Çinçin bölgesi başta uyuşturucu olmak üzere, suç örgütlerinin yoğun olarak yaşadığı ve faaliyetlerini sürdürdüğü bir bölge… Bölge sakinleri Altındağ Belediyesi’ne destek veriyor. Bir an önce evlerinin yıkılmasını bizden talep ediyorlar. Çünkü artık herkes daha modern hayat şartlarına kavuşmak istiyor. Altındağ Belediyesi olarak bu zamana...