30 / 04 / 2024

ankara deprem 2020

ankara deprem 2020

Deprem uzmanlarından İstanbulluların içini rahatlatan açıklama yaptı. Uzmanlar, "Manisa ve Ankara’da meydana gelen depremler, Marmara depremini hiçbir şekilde tetiklemez" diyor...

Manisa'da ki depremde 5 bina hasar aldı!

Bu sabah Ankara'da yaşanan depremin ardından Manisa'da da artçı depremler meydana geldi. Manisa'da depremin ardından 5 metruk bina yıkıldı, 4 kişinin ise yaralandığı bilgisi geldi...

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

36 bin konut, 40 milyar TL'lik deprem dönüşümü!

Elazığ ve Malatya'da 24 Ocak 2020'de meydan gelen depremin ardından yapılan deprem konutlarının maliyeti 40 milyar dolar TL olarak açıklandı.

Necip Nasır'dan İzmir deprem konutları müjdesi: Teslimler yapılıyor!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan 6,9 şiddetinde meydana gelen deprem yıkımlara sebep oldu. Yıkımdan sonra konutlar 1 yıl içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tamamlandı. 

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen yeni konutların teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi yarın yapılacak. 

İzmir deprem konutları 26 Kasım'da teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen evlerin teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi 26 Kasım'da yapılacak.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Malatya'da 100 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!

24 Ocak 2020'de Elazığ Silivri'de meydana gelen deprem nedeniyle Malatya'da hasar alan everin yerine inşa edilen 100 konut hak sahiplerine teslim edildi. 

İzmir'de 749 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle evsiz kalan vatandaşlar için inşa edilen 749 deprem konutu kısa süre içerisine hak sahiplerine teslim edilecek.

Elazığ deprem konutlarında son durum!

Elazığ'da Ocak 2020'de meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için yapılan konutların inşaatı hızla devam ediyor. Bugüne kadar kentte  24 bin 93 konut inşa edildi. 

Elazığ'da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler için inşa edilen deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedeler yeni konutları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Hangi ilde deprem sigortası oranı yetersiz?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından deprem sigortasında yalnızca yüzde 5 artış olduğunu belirtti.  

İzmir için korkutan açıklama: Deprem riski İstanbul'dan daha yüksek!

İzmir'de 2020'de büyük bir deprem meydana geldiğini ve 117 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "İstanbul’da dahi tehlike bizden daha büyük değil. Altında canlı fay hatları bulunan bir şehirde yaşıyoruz" dedi.

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

ankara deprem 2020 Haberi

ankara deprem 2020

Manisa ve Ankara’da gerçekleşen depremler İstanbulluları korkuttu. Uzmanlar bu iki depremin beklenen Marmara depremini hiçbir şekilde tetikleyemeyeceğini ifade etti. Uzmanlar, "“5.4 büyüklüğündeki bir deprem yaklaşık 4 bin ton TNT patlaması ile eş değerdir. Yüzeye yakın bir deprem olduğunda daha geniş alanda hissediliyor. İstanbul’da da zemini iyi olmayan yerlerde daha yüksek hissedildi" şeklinde değerlendirme yaptı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Manisa ve Ankara'daki depremlerin İstanbul'da tetikleme yapmayacağını belirtti. Gündoğdu, "İstanbul’da beklediğimiz deprem 7’nin üzerinde bir deprem. Bunlar 7’lik depremi tetikleyici olmaz. Çok uzak mesafe" dedi.

Manisa’da yaşanan depremin etkileri İstanbul’da Beylikdüzü, Esenler, Fatih ve Zeytinburnu gibi ilçelerde de hissedildi. Milliyet'ten Cihat Aslan'ın haberine göre uzmanlar, bu iki depremin Marmara ile alakası olmadığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Okan...