16 / 05 / 2024

ankara eskişehir havacılık vadisi

ankara eskişehir havacılık vadisi

DÜNYA Gazetesi organizasyonu olan Eskişehir’deki savunma ve havacılık sanayinin ele alındığı sektör toplantısında markalaşma hedefleri doğrultusunda Ankara –Eskişehir bölgesindeki kümelerin birlikteliğiyle bir havacılıkvadisi oluşturulması istendi

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

İnwoma Havacılık Ve Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

İnwoma Havacılık Ve Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. İnwoma Havacılık Ve Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık yeme içme alanı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Eskişehir Akarbaşı Mahallesi'nde yer alan yeme içme alanını kiraya verecek. İşte 20 Eylül'de gerçekleştirilecek ihale ile ilgili detaylar...

Eskişehir Büyükşehir'den satılık arsa fırsatı! 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Eskişehir Büyükşehir'den 22.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Işıklar Mahallesi, 1121 ada 230 parselde yer alan gayrimenkulü 22 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

Metal Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Metal Havacılık Anonim Şirketi Ataşehir'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Metal Oto Ticaret Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Eskişehir Büyükşehir'den 23 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanlığı, Merkez Işıklar Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 23 milyon 50 bin TL olarak belirlendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi konuk evini sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, konuk evini de sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi 23 Nisan 2020'de açılacak!

TÜBİTAK, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde yapılan, Türkiye'nin uzay temalı ilk eğitim alanı Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezinin 23 Nisan'da açılması planlanıyor...

AO Havacılık Sağlık Turizm Limited Şirketi kuruldu!

AO Havacılık Sağlık Turizm Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Andrea Ojettı ve Derya Çelik ortaklığıyla kuruldu.

Eskişehir Büyükşehir'den 20.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Merkez Işıklar Mahallesi'nde yer alan arsayı ihale ile satıyor. İhale 31 Ekim'de yapılacak..

Kayseri'ye havacılık lisesi geliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, büyükşehirin Kayseri'ye havacılık lisesi inşa edeceğini söyledi.

Eskişehir Büyükşehir'den 24.3 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanlığı, Merkez Işıklar Mahallesi'nde bulunan 2 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 7 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkullerin toplam bedeli 24 milyon 300 bin TL olarak belirlendi.

ankara eskişehir havacılık vadisi Haberi

ankara eskişehir havacılık vadisi


Türkiye’nin havacılık ve savunma sanayiinde marka olması için kümelerin birleşmesi, Ankara –Eskişehir odaklı bir havacılık vadisi oluşturulması gerektiği ifade edildi. Eskişehir’deki savunma ve havacılık sanayinin ele alındığı sektör toplantısı DÜNYA Gazetesi organizasyonu ile Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ev sahipliğinde gerçekleşti. DÜNYA Gazetesi yazarı Dr Rüştü Bozkurt’un moderatörlüğünü yaptığı toplantıda havacılık sektörünün özgün tasarımlara ve sinerjinin yaratılması için güdümlü teşviklere ihtiyacı olduğu vurgulandı. Sektörde nitelikli işgücü eksikliğinin aşılması için eğitimde bir metodoloji geliştirilmesi gerektiği ifade edildi. Toplantıda sektörün en önemli sorununun kalifiye iş gücü, birlikte iş yapma kültüründeki eksiklikler ve organizasyon düzensizliği olduğu dile getirildi. Eskişehir’in iyi bir kargo merkezi olabileceğini belirten sektör temsilcileri dış rekabet için makine parkının yenilenmesi gerektiğini kaydetti. 


Akşit: Şeffaflıkla bir araya gelelim ve başkaları ile birleşmekten...