18 / 05 / 2024

Ankara Garı yerleşkesi

Ankara Garı yerleşkesi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan, Ankara Garı yerleşkesi alanına kurulacak üniversite hastanesinin Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia etti.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Ankara Tren Garı yerleşkesinin imar planları iptal edildi

Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD'ye ait arazinin imar planı değişikliği iptal edildi.

Ağaoğlu'ndan Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi açıklaması!

Ağaoğlu Şirketler Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Adil Karaismailoğlu: Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık!

TCDD Gar Yerleşkesi Behiç Erkin Salonu'nda yapılan  "Omuz Omuza 165 Yıl Demiryolu İşçi Buluşması" etkinliğinde konuşan Adil Karaismailoğlu, "Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık" dedi.

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için yapılan ihale 4 ay sonra duyuruldu. 2 milyar TL'lik ihale Kolin İnşaat’ın oldu. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı iddialar arasında.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

ODTÜ kampüsünün imar planları değişti!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 7 Eylül’de Yalıncak Mahallesi ODTÜ yerleşkesi içerisinde yer alan 821, 822, 828, 829, 832, 833, 834, 835, 840, 841, 842, 843, 846, 851 numaralı parsellerin olduğu alana ait parselasyon planının askıya çıktığını belirtti...

Marmara Üniversitesi Maltepe yerleşkesi 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli Maltepe İlçesi Başıbüyük Mahallesi, 1/5.000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1.000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı (Marmara Üniversitesi Yerleşkesi) askıya çıktı.

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Konya 15 Temmuz Yurt Yerleşkesi açıldı!

Konya'nınSelçuklu ilçesi Bosna-Hersek Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 15 Temmuz Yurt Yerleşkesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs binası ihalesi yarın!

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TCDD Ankara Tren Garı'ndaki binalar üniversiteye mi tahsis edildi?

TCDD Ankara Tren Garı yerleşkesindeki bazı tarihi binaların bir özel üniversiteye tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Garı yerleşkesi Haberi

Ankara Garı yerleşkesi

Ankara Garı yerleşkesinin 49 bin 267 metrekarelik arazisiyle ilgili plan değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Hazine’ye devredilen Ankara Gar yerleşkesi alanı, özel üniversite olarak ilan edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan alanın, Ankara Garı yerleşkesi alanına kurulacak üniversite hastanesinin Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia etti.

Gar çevresinde 1,5 -2 kilometre uzaklıkta 10 Hastane olduğunu söyleyen Candan, bölgenin bir hastaneye ya da tıp fakültesine ihtiyacı olmadığını açıkladı. Candan, “Bu ihtiyaçlar demek ki kişisel beklentiler ve başka tür ilişkiler üzerinden şekillenen ihtiyaçlar. Eğer bu alan Sağlık Bakanı’nın üniversitesine verilmiş ise vahim bir durum. Plan notları bu bakış açısını güçlendiriyor” diye konuştu.

Medipol Üniversitesi’ne verilecek alanın içerisindeki 13 tescilli yapının da vakfa teslim edileceğini söyleyen Candan, “Ankara Gar...