04 / 05 / 2024

Ankara Garı'nın yerleşkesi Medipol Üniversitesi’ne mi verilecek?

Ankara Garı'nın yerleşkesi Medipol Üniversitesi’ne mi verilecek?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan, Ankara Garı yerleşkesi alanına kurulacak üniversite hastanesinin Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia etti.



Ankara Garı yerleşkesinin 49 bin 267 metrekarelik arazisiyle ilgili plan değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Hazine’ye devredilen  Ankara  Gar yerleşkesi alanı, özel üniversite olarak ilan edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan alanın, Ankara Garı yerleşkesi alanına kurulacak üniversite hastanesinin Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia etti.

Gar çevresinde 1,5 -2 kilometre uzaklıkta 10 Hastane olduğunu söyleyen Candan, bölgenin bir hastaneye ya da tıp fakültesine ihtiyacı olmadığını açıkladı. Candan, “Bu ihtiyaçlar demek ki kişisel beklentiler ve başka tür ilişkiler üzerinden şekillenen ihtiyaçlar. Eğer bu alan Sağlık Bakanı’nın üniversitesine verilmiş ise vahim bir durum. Plan notları bu bakış açısını güçlendiriyor” diye konuştu.

Medipol Üniversitesi’ne verilecek alanın içerisindeki 13 tescilli yapının da vakfa teslim edileceğini söyleyen Candan, “Ankara Gar Yerleşkesi’nin varlığı mekansal olarak ordan şekillenen ve kendisini merkeze koyan Cumhuriyet ideolojisinin kalbi konumundaydı. Proje Ankara’yı içinden çıkılamaz bir trafik organizasyonuyla da başbaşa bırakacak” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön