18 / 05 / 2024

Ankara Garı üniversite hastanesi

Ankara Garı üniversite hastanesi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan, Ankara Garı yerleşkesi alanına kurulacak üniversite hastanesinin Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia etti.

Lise mezunu 252 memur alınıyor! Ankara Üniversitesi resmen açıkladı! Başvuru ekranı ve şartları belli oldu!

Ankara Üniversitesi lise mezunu 52 memur alımı yapacağını açıkladı. KPSS puan sıralaması esas alarak görevlendirilme yapacak olan üniversite kadrolara ilişkin detayları açıkladı.

Yurt fiyatları İstanbul'da 20 bin, Ankara'da 26 bin, İzmir'de 22 bin TL'ye dayandı! Hem öğrencilere hem ailelerine şok!

Üniversite tercihlerinin başlamasının ardından, yurt ve konut sektörü de yeniden hareketlendi. Yurt fiyatları İstanbul'da 20 bin, Ankara'da 26 bin, İzmir'de 22 bin TL'ye dayandı. İşte ayrıntılar...

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

Ankara Tren Garı yerleşkesinin imar planları iptal edildi

Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD'ye ait arazinin imar planı değişikliği iptal edildi.

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Ankara'da öğrenciler için kiralık ev portalı hizmete alındı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şehre üniversite okumaya gelen ve kiralık konut arayan öğrenciler için ev arama portalı oluşturulduğunu açıkladı.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda performans testleri yarın başlıyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında, performans testleri yarın saat 08:00'de Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan kalkacak yüksek hızlı trenle başlatılacak. 

Ankara'daki üniversiteler bisiklet yollarına kavuşuyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önemli projeleri arasında yer alan “Bisiklet Yolu Projesi”nin hayata geçtiği Başkent’te üniversite yerleşkelerinde de bisiklet yolu yapımı hızlandırıldı. 

Ankara YHT Garı ihalesi meclis gündeminde!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesi ve firmaya verilen yolcu garantisi nedeniyle yapılan ödeme meclis gündemine taşındı. CHP'li Yılmazkaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üniversite içi işletmelerin kira sorunu çözüldü!

Türkiye genelindeki 9 bin üniversite içi kantin işletmecisinin koronavirüs salgını sebebiyle yaşadığı kira sıkıntısı, Ankara Ticaret Odasının (ATO) girişimleriyle çözüme kavuşturuldu.

Ankara YHT Garı ihalesi için ödenen tutar TBMM gündeminde!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesine ve ihaleyi alan firmaya 2017-2019 yılları arasında ödenen tutar meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCDD Ankara Tren Garı'ndaki binalar üniversiteye mi tahsis edildi?

TCDD Ankara Tren Garı yerleşkesindeki bazı tarihi binaların bir özel üniversiteye tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'ya 56 kilometrelik bisiklet yolu geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 56 kilometrelik "Bisiklet Yolu Projesi" kapsamında, 5 üniversite ile iş birliği protokolü imzalandı...

Ankara Garı üniversite hastanesi Haberi

Ankara Garı üniversite hastanesi

Ankara Garı yerleşkesinin 49 bin 267 metrekarelik arazisiyle ilgili plan değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Hazine’ye devredilen Ankara Gar yerleşkesi alanı, özel üniversite olarak ilan edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan alanın, Ankara Garı yerleşkesi alanına kurulacak üniversite hastanesinin Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia etti.

Gar çevresinde 1,5 -2 kilometre uzaklıkta 10 Hastane olduğunu söyleyen Candan, bölgenin bir hastaneye ya da tıp fakültesine ihtiyacı olmadığını açıkladı. Candan, “Bu ihtiyaçlar demek ki kişisel beklentiler ve başka tür ilişkiler üzerinden şekillenen ihtiyaçlar. Eğer bu alan Sağlık Bakanı’nın üniversitesine verilmiş ise vahim bir durum. Plan notları bu bakış açısını güçlendiriyor” diye konuştu.

Medipol Üniversitesi’ne verilecek alanın içerisindeki 13 tescilli yapının da vakfa teslim edileceğini söyleyen Candan, “Ankara Gar...