05 / 05 / 2024

Ankara Garının önündeki alana Demokrasi Meydanı adı verildi

Ankara Garının önündeki alana Demokrasi Meydanı adı verildi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, terör saldırısının meydana geldiği Ankara Garı önündeki alana, "Demokrasi Meydanı" adının verilmesini kararlaştırdı. 10 Ekim'deki bombalı saldırıda 99 kişi hayatını kaybetmişti.

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

Yapı Kredi'nin önündeki emekli kuyruğu bu yüzdenmiş! Geriden koşup geldi müşterilerine son dakika müjdesini verdi!

Emeklilere müjde resmen verildi. Yapı Kredi'nin önündeki emekli kuyruğunun nedeni belli oldu. Geriden koşup geldi müşterilerine son dakika müjdesini verdi. İşte bütün ayrıntılar...

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Sinpaş GYO Ankara arsalarının değeri belli oldu!

Sinpaş GYO'nun Ankara arsalarının değeri 14 milyon 120 bin TL olarak belirlendi. Taşınmazların KDV dahil değeri ise 16 milyon 661 bin 600 TL oldu. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 sende 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti. 

Bursa Cezaevi'nin taşınacağı yönündeki iddialar TBMM gündeminde!    

Bursa Cezaevi'nin taşınacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Limak İnşaat'tan Fenerbahçe hissedarı olduğu yönündeki iddialara yanıt! 

Limak İnşaat, "Fenerbahçe hissedarı olduğu" yönündeki iddiaları yazılı açıklama ile yalanladı. 

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'ndeki dönüşüm projesinin ihalesini gerçekleştirdi...

Fed Başkan Yardımcısı Quarles: Toparlanmanın önündeki yol belirsiz!

Fed Başkan Yardımcısı Quarles, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan krizin henüz bitmediğini belirterek, "Bazı göstergeler ekonomik faaliyette bir toparlanma olduğunu gösterse de toparlanmanın önündeki yol oldukça belirsiz." ifadesini kullandı.

Haydarpaşa Garı’nın restorasyonu 2020 yılında bitiyor!

2010'da çatısı yanan ve restorasyonuna 2016'da başlanılan tarihi Haydarpaşa Garı'nın

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

Ankara Garının önündeki alana Demokrasi Meydanı adı verildi Haberi

Ankara Garının önündeki alana Demokrasi Meydanı adı verildi
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugün Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez'in başkanlığında yapılan olağan toplantısında, başkanlık yazısı ele alındı. 

Başkanlık yazısında, 10 Ekim'de meydana gelen ve 99 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın olduğu alanın "Demokrasi Meydanı" olması önerildi. 
Önergeyi, AK Partili belediye meclis üyeleri desteklerken, CHP'li meclis üyeleri ise alana "Barış Meydanı" adı verilmesini istedi. 
Daha sonra yapılan görüşmeler sonucunda, alana "Demokrasi Meydanı" isminin verilmesi oy çokluğu ile kararlaştırıldı. 
Patlamanın olduğu, Ulus istikametinden gelen Cumhuriyet caddesi, Opera istikametinden gelen Talatpaşa Bulvarı ve Yenimahalle istikametinden gelen Hipodrom Caddesinin kesiştiği alanın, daha önce resmi bir ismi bulunmuyordu.
Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 10 Ekim’de Tren Garı önünde meydana gelen patlamanın olduğu yere verilen “Demokrasi Meydanı” isminin yer aldığı levhalar yerlerine takıldı.Tren Garı önünde...