18 / 07 / 2024

Ankara Gülbaba Türbesi

Ankara Gülbaba Türbesi

Kurtulmuş, "İslam adına elinden her türlü zarar gelenlerin, maalesef Allah'ın adını anarak Müslümanlara zarar verenlerin olduğu bir dünyada tam da böyle bir ortamda, İslama gönüllü olmaya çok büyük ihtiyacımız var." dedi.

TOKİ Ankara Gölbaşı ihalesi için geri sayım başladı!

Türkiye genelinde yatırımlarını hızlandıran TOKİ, Ankara Gölbaşı için düğmeye bastı. Kurum, ilçeye yeni bir sosyal konut projesi inşa etmeye hazırlanıyor. 

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak" dedi.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Ankara Gölbaşı'nda 12.8 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara Gölbaşı'nda yer alan arsayı 12 milyon 785 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Ankara Göksu Prestij ödemeleri!

Ankara Göksu Prestij ödemeleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Mutluluktan dört köşe! sloganıyla tanıtılan projede dairelerin tamamı 4+1'lerden oluşuyor.

Portova Ankara güncel fiyatlar!

Tüm dairelerin 4+1 olarak tasarlandığı Portova Ankara projesi Aksa Yapı tarafından hayata geçirildi. Portova Ankara güncel fiyatları 500 bin TL'den başlıyor...

Zeynel Bey Türbesi taşındı!

550 yıllık Zeynel Bey Türbesi 2 kilometre taşındı. Ilısu Baraj Gölü alanında yer alan türbe Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na yerleştirildi.

İzmir Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir Sultan Türbesi’ndeki restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla kentin önemli bir değerini daha gün ışığına çıkardı.

Ankara Gülbaba Türbesi Haberi

Ankara Gülbaba Türbesi

Kurtulmuş, çevre düzenlemesi ve onarımı yapılan Gülbaba Türbesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, türbenin onarılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.


Bugünün Regaip Kandili olduğunu anımsatan Kurtulmuş, Allah'ın bu güzel günler hürmetine ülkeye dirlik ve birlik vermesini ve bütün İslam dünyasına hayırlar ve iyilikler güzellikler ihsan eylemesi dileğinde bulundu.


Saltuklar ile Hacı Bayram Velileri ile Akşemseddinleri ile Ertuğrul Gazileri ile Şeyh Edebalileri ile bütün Anadolu coğrafyasındaki erenlerin aslında bir büyük medeniyetin kilometre taşları olduğunu ifade eden Kurtulmuş, İslam coğrafyasının fethedilmesinde erenlerin büyük katkısı bulunduğunu belirtti.


Erenlerin insanlara insanlığı, başkasına zarar vermemeyi ve büyük medeniyetin tek tek müesseselerini kurarken 'sen incinsen de başkasını incitme'yi öğrettiğine işaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şehirlerde onların öğretilerinden çıkan nice güzel eserlerin yer aldığını anımsattı.


Bu şekilde, "Komşusunun güneşini dahi kesmenin hakkaniyet ölçülerine...