09 / 05 / 2024

ankara güneş enerjisiyle çalışan okul

ankara güneş enerjisiyle çalışan okul

Türkiye'de ilk defa Milli Eğitim, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ işbirliğiyle rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışan okul yapılıyor...

Ankara Gölbaşı'ndaki 3 adet arsa satılıyor! Eğitim alanı imarlı arsa fırsatı! 

Ankara Gölbaşı Belediyesi, Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Örencik mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki Ankara Gölbaşı'nda yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Nokta Ankara güncel fiyat listesi!

Turk Yapı tarafından inşa edilen Nokta Ankara projesi Çayyolu'nda hayata geçiriliyor. Peki projede daire fiyatları ne kadar? İşte Nokta Ankara güncel fiyat listesi...

İnşaat Mühendisi Güneş Apaydın vefat etti!

TED Ankara Koleji ve ODTÜ İnşaat Mezunu Güneş Apaydın, 7 Kasım 2018 günü vefat etti. Merhum Apaydın'ın ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

ÖİB Ankara Gölbaşı'ndaki 18 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Gölbaşı İlçesi'ne bağlı 3 mahalledeki 18 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor..

Güneş enerjisinden faydalanmalıyız!

Güneş, Anadolu'da bu yıl her zamankinden daha fazla etkili oldu. Örneğin Ankara, yaz aylarında önceki yıllar 10 gün civarı bunaltıcı sıcaklara maruz kalırken, bu yıl bunaltan sıcakların süresi hayli arttı.

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Çankaya Şenol Güneş Spor Parkı açıldı!

Ankara'da Çankaya Belediyesinin yaptırdığı spor parkı törenle açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: "Şenol Güneş'in ismi sonsuza dek yaşayacak" dedi.

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Ankara Yavrucuk Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı ilçesi Yavrucuk Mahallesi Güneş Enerji Santrali'ne ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıda...

Turan Güneş Bulvarı'ndaki kaldırım çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, yol genişletme ve asfalt çalışması yaptığı Turan Güneş Bulvarı'nda refüj tamamlandı, kaldırım döşeme işlemleri ise bitmek üzere...

Ankara Güneypark Dönüşüm Projesi'ne yeni yollar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamındaki konut alanlarını Turan Güneş Bulvarı’na ve Doğukent Caddesi’ne bağlamak amacıyla yol ve viyadük yapıyor.

ankara güneş enerjisiyle çalışan okul Haberi

ankara güneş enerjisiyle çalışan okul
Milli Eğitim, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ işbirliği ile Türkiye'de ilk defa güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışa okul yapılıyor. Ankara Eryaman'da Eylül ayında öğrencileri ağırlayacak olan Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, komşu ülkelerde de yenilebilir enerji eğitmenleri için merkez...