02 / 05 / 2024

ankara Güneşevler Sitesi

ankara Güneşevler Sitesi

Ankara Sincan'da Güneşevler Sitesi'nde yer alan ve riskli alan olarak ilan edilip boşaltılan bina çöktü...

Ankara Gölbaşı'ndaki 3 adet arsa satılıyor! Eğitim alanı imarlı arsa fırsatı! 

Ankara Gölbaşı Belediyesi, Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Örencik mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki Ankara Gölbaşı'nda yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Altındağ Belediyesi'nden arsa fırsatı! Ankara'da 3 bin 600 metrekarelik arsa satıyor!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ Yunus Emre (Güneşevler) Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. 

Nokta Ankara güncel fiyat listesi!

Turk Yapı tarafından inşa edilen Nokta Ankara projesi Çayyolu'nda hayata geçiriliyor. Peki projede daire fiyatları ne kadar? İşte Nokta Ankara güncel fiyat listesi...

İnşaat Mühendisi Güneş Apaydın vefat etti!

TED Ankara Koleji ve ODTÜ İnşaat Mezunu Güneş Apaydın, 7 Kasım 2018 günü vefat etti. Merhum Apaydın'ın ailesi taziye ilanı yayınladı. 

ÖİB Ankara Gölbaşı'ndaki 18 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Gölbaşı İlçesi'ne bağlı 3 mahalledeki 18 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor..

Güneş enerjisinden faydalanmalıyız!

Güneş, Anadolu'da bu yıl her zamankinden daha fazla etkili oldu. Örneğin Ankara, yaz aylarında önceki yıllar 10 gün civarı bunaltıcı sıcaklara maruz kalırken, bu yıl bunaltan sıcakların süresi hayli arttı.

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Çankaya Şenol Güneş Spor Parkı açıldı!

Ankara'da Çankaya Belediyesinin yaptırdığı spor parkı törenle açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: "Şenol Güneş'in ismi sonsuza dek yaşayacak" dedi.

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Fatih Mehmet Erkoç: Güneşevler'e bin 500 konut inşa ettik!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Güneşevler Mahallesi’nde gezi ve incelemelerde bulundu. Erkoç Güneşevler'e bin 500 konut inşa ettiklerini belirtti...

Ankara Yavrucuk Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı ilçesi Yavrucuk Mahallesi Güneş Enerji Santrali'ne ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıda...

Turan Güneş Bulvarı'ndaki kaldırım çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, yol genişletme ve asfalt çalışması yaptığı Turan Güneş Bulvarı'nda refüj tamamlandı, kaldırım döşeme işlemleri ise bitmek üzere...

Ankara Güneypark Dönüşüm Projesi'ne yeni yollar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamındaki konut alanlarını Turan Güneş Bulvarı’na ve Doğukent Caddesi’ne bağlamak amacıyla yol ve viyadük yapıyor.

ankara Güneşevler Sitesi Haberi

ankara Güneşevler Sitesi

Afet Yasası kapsamında Sincan'daki Güneşevler Sitesi'nde "riskli alan" olarak belirlenen binaların yıkımı gerçekleşirken, boşaltılmış ancak henüz yıkımına başlanmamış bir blok kendiliğinden çöktü. 26 Haziran'da gerçekleşen olayda, bina yıkımında çalışan işçilerin mola saatinde olması ve bina yakınında olmaması can kaybını önlemişti. 


Olay üzerine açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi, Afet Yasası'na dayalı olarak yapılan ve yapılacak yıkım işlemlerinde bir plansızlık, yol ve yöntem eksikliği olduğuna, riskli yapıların yıkımına ilişkin olarak alınması gereken ilave tedbirlerin düşünülmediğine dikkat çekti. Bölgede yaptığı incelemelerle yıkım işlemlerindeki zafiyeti gördüklerini açıklayan İMO, Afet Yasası kapsamında gerçekleştirilecek olan yıkımların insan hayatı açısından istenmeyen birçok olaya gebe olduğunu belirtti. 


Afet Yasası'nm yürürlüğe girmesiyle birlikte Türkiye'de "kentsel dönüşüm" adı altında özelleştirmelerin yapıldığının ve bu yolla rant kapısı açıldığının altını...