28 / 07 / 2024

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Alınan numuneler üzerinde yapılan izleme sonuçlarına göre, halk sağlığını tehdit edecek ya da salgına yol açabilecek durumun olmadığı gözlenmiştir" açıklamasını yaptı.

TOKİ, İstanbul ve Ankara'daki sağlık tesis alanı imarlı 2 arsayı satışa çıkardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Şile ve Ankara Yenimahalle'deki sağlık tesis alanı imarlı arsaları satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli 758 milyon 845 bin 619 TL olarak belirtildi.

Sağlıkta köklü değişim! Şehir hastaneleri yerine semt hastaneleri modeline geçilecek!

CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, seçimleri kazanıp iktidara gelmeleri halinde şehir hastanelerini kamulaştırarak semt hastanesi modeline geçmeyi planladıklarını açıkladı. Şahin, böylece halkın sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceğini savundu.

Sağlık Bakanlığı personel alımı! KPSS puanı 2022 yılına ait olsa bile işe alınacak!

Sağlık bakanlığı 30 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını yayınladı. Yapılacak alımlar Teftiş Kurulu Başkanlığı adına olacak. Alımlar Ankara’da gerçekleştirilecek. Alım için tarihler belli oldu. İşte tüm detaylar…

Doktor ve hemşireler banka promosyonunu bekliyor! 2022 yılı sağlık promosyonları ne zaman verilecek?

Sağlık çalışanları da banka promosyonu için seslerini duyurmak istiyorlar. Hemşire, doktor ve ATT çalışanları Sağlık Bakanlığı banka promosyon güncellemesini dört gözle bekliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde sağlık personeli banka promosyonu ne zaman verilecek?

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Antalya Kepez'de modern sağlık merkezinin inşası tamamlandı!

Antalya'nın Kepez ilçesinde inşa edilen modern sağlık hizmetinde çalışmalar tamamlandı. Bölge halkının ihtiyacına büyük ölçüde cevap verecek olan merkez kısa zamanda hizmete girecek.

Mamak Belediyesi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi mi tahsis etti? 

2013 yılında hizmet veren Ankara Mamak Belediyesi'nin, Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi tahsis ettiği iddia edildi.

Etimesgut Belediyesi'nden sağlık çalışanlarına otel tahsisi!

Ankara Etimesgut Belediyesi, İstasyon Mahallesi'nde bulunan otelini koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Karşıyaka tesislerini sağlıkçılara tahsis etti!

Spor camiası olarak ilk ateşi kendilerinin yaktığını söyleyen KSK Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bizle irtibata geçti. Hazır olduğumuzu söyledik. Halkımızın sağlığı için her fedakarlığa hazırız" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir'den sağlık personellerine 3 konteyner ev! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında evlerine gitmeyen sağlık personelleri için 3 tane konteyner yapacak...

Mansur Yavaş öğrenci yurdu kiralayarak sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 100 yataklı öğrenci yurdunu kiralayarak sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Mustafa Varank: Ankara'da Sağlık Teknolojileri Vadisi kurma hedefimiz var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Ankara'da 'Sağlık Teknolojileri Vadisi' kurma hedefimiz var. Ankara'yı sağlık teknolojileri geliştirmede merkez şehirlerden biri yapacağız." diye konuştu.

Şehir hastaneleri şirketlere rant mı sağlıyor?

“Şehir hastaneleri sağlığı bozuyor” diyen Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Komite Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, şehir hastanelerinin hekimlerin ve halkın sağlığını bozarken şirketlere rant sağladığını iddia etti.

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Haberi

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü

Başkentin şebeke suyunda halk sağlığını tehdit edecek ya da salgına yol açabilecek bir durumun olmadığı bildirildi. 


İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de içme-kullanma sularının kalitesinin "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından düzenli olarak takip edildiği hatırlatıldı.


İçme kullanma suyu şebekesini temsil edecek şekilde belirlenen izleme noktalarından Halk Sağlığı Müdürlüklerince alınan numunelerin halk sağlığı laboratuvarlarında analiz edildiği bildirildi.


Ankara'nın içme ve kullanma suyunun bin 91 numune alma noktasından takip edildiği, Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara'da da yaz aylarının kurak geçmesi nedeniyle su kaynaklarında düşüş yaşandığına işaret edildi.


Bu nedenle önlemlerin artırılıp takiplerin sıklaştırıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Bu yıl temmuz ve ağustos aylarında şebeke suyundan 478 su numunesi alınmış olup uygunsuzluk tespit edilmemiştir. İlgili...