27 / 07 / 2024

Ankara için acilen deprem master planı şart

Ankara için acilen deprem master planı şart

Ankaralı inşaat sektörü temsilcileri, Ankara'da geçmişe nazaran yapıların çok daha sağlam inşa edildiğini ancak kentteki genel bir çalışma için "master plan"ın gerekli olduğunu belirtiyor.

TOKİ, Ankara için ÇED başvurusu yaptı! Tam 1.012 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan projesi için düğmeye bastı. 1 milyar 171 milyon 94 bin TL'ye mal olacak projede 1.012 konut yer alacak.

TOKİ Ankara 2023 projesini bekleyenler acilen bakın! Bu ilçedeki yeni proje için tarih belli oldu!

TOKİ Ankara 2023 projesini bekleyenler acilen bakın... Bu ilçedeki yeni proje için tarih belli oldu... İşte TOKİ Ankara projesi detayları...

ONYX Ankara için düğmeye basıldı! Sincan'a 353 konut ve 85 dükkanlık yeni proje geliyor!

ONYX Ankara projesi için düğmeye basıldı. Sincan'da yükselecek olan projede 353 yeni konut yer alacak. İşte ONYX Ankara projesi ile ilgili detaylar...

Ziraat Bankası'ndan tüm müşterilerine promosyon gibi hediye! Almak için elinizi çabuk tutun

Ziraat Bankası tarafından tüm müşterilere yönelik düzenlenen yeni kampanyanın detayları duyuruldu. Fakat kampanyaya katılabilmek için acilen yapmanız gerekenler var. İşte detaylar...

Ankara için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31520 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

Ankara Ayaş için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Ayaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Kahramankazan oto sanayisi için sunum yapıldı! 

Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ilçedeki oto sanayi esnafıyla yaptığı toplantıda ilçede yapılacak oto sanayi için sunum yaptı. 

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı için belirlenen dış krediyle ilgili soru önergesi!

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı Projesi için belirlenen dış kredi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Başkent Ankara Köy Evleri Projesi için temel atıldı! 

Kırsal kalkınmayı desteklemek için başlatılan "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'nin ilk temeli Ayaş'ta atıldı. 

Ankara Eserkent Sosyal Konutları için başvurular bugün sona eriyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önem verdiği projelerden biri olan Mamak Eserkent Sosyal Konutlar için başvurular bugün sona eriyor.

Ahmet Ercan: Ankara için olağan bir depremdir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün gece Ankara'da yaşanan 4.7 büyüklüğündeki deprem için, "Ankara için olağan bir depremdir. Ardından daha büyük bir depremin gelmesi şaşırtıcı olur" diye konuştu.

Ankara Akyurt'taki yeni hastane inşaatı için yer teslimi yapıldı!

Ankara Akyurt halkının uzun süredir beklediği hastane için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 20 bin metrekare alana yapılacak hastane için yakın zamanda çalışmalar başlayacak. 

Ankara için acilen deprem master planı şart Haberi

Ankara için acilen deprem master planı şart

12 Kasım 1999'da 894 kişinin yaşamını yitirdiği Düzce Depremi'nin 16'ncı yıldönümünde "Türkiye olası bir depreme hazır mı?" sorusu yeniden gündeme geldi. Dönüşüm sürecinden başkentin de etkilendiğini vurgulayan YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, dördüncü derece deprem bölgesi Ankara'da da yapıların sağlam ve kaliteli üretilmeye başladığının altını çizdi. Çankaya, Ankara'nın deprem bölgesinde yer almıyor olması, sağlam yapılaşmaya gerek olmadığı anlamına gelmemeli. Deprem 'master planı' ile başkentteki her yapının olası depremlere karşı hazırlanması gerekiyor" dedi. 


Sabah...