01 / 05 / 2024

Ankara kira kararı

Ankara kira kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak koronavirüsle mücadele içerisinde olduklarını belirten Mansur Yavaş, ''Maddi anlamda yük oluşturmaması için, belediyemizin kira alacaklarını 2 ay erteledik'' dedi.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü yeni kira kararında... İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları...

Kira fiyatlarının belirlenmesinde devrim niteliğinde karar! Uymayana en ağır yaptırımlar geliyor!

Rekabet Kurumu, meydana gelen depremlerin ardından Ankara'da faaliyet gösteren emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde beraber fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti için ön araştırma açılmasına karar verdi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları...

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

İstanbul ve Ankara'da ortalama kira 10 bin TL'yi aştı! İl il kira fiyatları ne kadar oldu?

5 büyük ilde yapılan araştırmaya göre İstanbul ve Antalya’da ortalama kira bedeli 10 bin TL'yi geçti. Ankara’da 5 bin TL'yi aşan ortalama kira, İzmir’de 7 bin liraya, Bursa’da 4 bin TL'ye yükseldi. İşte ayrıntılar...

Ankara'nın 2 ilçesi için karar geldi! Dikkat! Bu sabah açıklandı!

Ankara ili Kahramankazan ve Yenimahalle ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi.

Avrupa'da son dakika kira kararı! Hollanda'da ev sahiplerine kira sınırlaması getirilecek!

Hollanda hükümeti, ülkede yaşanan konut sıkıntısı sebebiyle hızla yükselen ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak amacıyla serbest piyasadaki kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara'da Sinan Aygün'ün inşa ettiği Togo Kuleleri'nin yıkılmasına karar verildi. Mansur Yavaş ve Aygün arasında gerilime neden olan kulelerin yıkım süreci 17 Ocak 2018 tarihinde 17. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararıyla başlamıştı.

Ankara'nın 2 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Kalecik ve Çubuk ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırması kararı verildi. 

Ankara Polatlı ve Gölbaşı için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Polatlı ve Gölbaşı ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara kira kararı Haberi

Ankara kira kararı

Dünya Sağlık Örgütü'nce pandemi olarak kabul edilen ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıkla karşı karşıyayız. Bu nedenle devletimizin tüm kurumlarına, yerel yönetimlere, ailelere ve bireylere bu noktada yapılacak ayrı ayrı görevleri bulunuyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş, belediye tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında verdikleri mücadeleyi anlattı. İşte, Yavaş'ın o sözleri...

Bizim yönetim anlayışımıza göre belediye başkanı kentin dert babasıdır. Bu derdin hangi türden olduğu çok önemli değildir. Dolayısıyla 6 milyon Ankaralının tamamının koronavirüs sürecindeki sıkıntılarını en aza indirmek bizim asli görevimizdir. Yerel yönetimler, vatandaşla devletin en çok temas ettiği kurumlardır. Bunun bize yüklediği büyük sorumluluğu hiç unutmadan, bu süreçte hemşerilerimizin ilk günden beri yanlarında olduk, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi...