15 / 05 / 2024

Ankara Kursart Sanat merkezinde kentsel dönüşüm sergisi

Ankara Kursart Sanat merkezinde kentsel dönüşüm sergisi

Van lOO.yıl Üniversitesinden Prof. Ali Düzgün 40. Kişisel resim sergisini Ankara Kursart Sanat merkezinde açtı. Çok sayıda davetlinin izdiham yarattığı açılışta davetlilerin çoğu sanatçı ile görüşme imkanı bulamadılar. Sanatçının eserleri görülmeye değerd

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kirasını ödeyemediği için kapanması mecliste!

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun pandemi sürecinde kirasını ödeyemediği için kapanmasına ve özel tiyatroların desteklenmesine yönelik Bakanlıkça yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Oran Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açtı.

Bulvar Loft, Ankara Film Festivali’nde anısına film seçkisinin sponsoru oldu!

Sanatı desteklemeye devam eden Akfen İnşaat,Bulvar Loft projesi ile Ankara Uluslararası Film Festivali’nde aramızdan ayrılan ünlü oyuncu ve yönetmenlerin anılarının yaşatılacağı ‘anısına’ film seçkisinin sponsoru oldu...

Art Zone Cubes Ankara'da açıldı!

Cubes Ankara projesinin sanat merkezi Art Zone dün ünlü sanatçı Yiğit Yazıcı’nın küratörlüğünde hazırlanan Change Over sergisi ile açıldı...

İncek Loft’ta Ankara'nın ilk sanat galerisi açıldı!

Ankara'da inşa edilen İncek Loft projesinde RC Art iş birliğiyle ilk sanat galerisi olan ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ kapılarını açtı.

Ankara Esat Kapalı Pazar Yeri'nin temeli yarın atılacak!

Ankara'da hayata geçirilen Esat Kapalı Pazar Yeri'nin temel atma töreni yarın ünlü sanatçı Selda Bağcan ile atılacak.

Ankara Safranhan müze oldu!

Ankara’da Çengelhan ve Çukurhan’ın ardından, 500 yıllık geçmişi bulunan Safranhan da Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilerek sanat ve turizm dünyasına kazandırıldı.

Ankara Devlet Konservatuvarı taşınıyor!

Kartal Tibet, Yıldız Kenter, Fazıl Say, İlyas Salman, Zuhal Olcay, Hülya Koçyiğit, Erdal Beşikçioğlu gibi sanatçıların yetiştiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Beşevler’den Beytepe’ye taşınacak.

Ankara Shopping Fest 2015 ne zaman?

Ankara Alışveriş Festivali "İçindeki festivali keşfet" sloganıyla başlıyor. Ağırlıklı olarak sosyal sorumluluk projeleri ile kültür ve sanat organizasyonlarına yer verilen festival, 13 Eylül'e kadar devam edecek, peki Ankara Shopping Fest 2015 ne zaman?

Ankara Alışveriş Festivali 2015 ne zaman?

4. Ankara Alışveriş Festivali'nde ağırlıklı olarak sosyal sorumluluk projeleri ile kültür ve sanat organizasyonlarına yer verilen festival, 13 Eylül'e kadar devam edecek. Peki Ankara Alışveriş Festivali 2015 ne zaman?

Ankara’nın ilk özel arkeoloji müzesi açıldı!

Ankara'da bir işadamının 50 yılı aşkın bir sürede topladığı tarihi eser koleksiyonlarının yer aldığı Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katıldığı törenle açıldı.

Ankara'nın ilk arkeoloji müzesi 14 Mart'ta açılacak!

Ankara’nın ilk özel arkeoloji ve sanat müzesi Erimtan, tarihî Kale bölgesinde 14 Mart’ta açılıyor. İşadamı Yüksel Erimtan’ın 55 yılda oluşturduğu koleksiyonun sergilendiği müzede iki bin eser yer alıyor.

Ankara Alışveriş Festivali 01 Eylül 2014 Etkinlik programı!

Ankara Alışveriş Festivali’nin (Ankara Shopping Fest-ASF) üçüncüsü 29 Ağustos akşamı renkli gösterilerle başladı. Ankara Alışveriş Festivali 'nin açılı gongunu ünlü sanatçı Demet Akalın çaldı.

Ankara Kursart Sanat merkezinde kentsel dönüşüm sergisi Haberi

Ankara Kursart Sanat merkezinde kentsel dönüşüm sergisi

Van lOO.yıl Üniversitesinden Prof. Ali Düzgün 40. Kişisel resim sergisini Ankara Kursart Sanat merkezinde açtı. Çok sayıda davetlinin izdiham yarattığı açılışta davetlilerin çoğu sanatçı ile görüşme imkanı bulamadılar. Sanatçının eserleri görülmeye değerdi. 


1954 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da, İlköğretmen okulunu Tunceli'de bitirdi. 5 yıl ilkokul öğretmenliğinden sonra, 1977'de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-iş Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 1980'de aynı Bölüme Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcısı olarak atandı. 


Ankara'da değişik orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptı. 1987'de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitim Bölümünde Lisans Eğitimini tamamladı. Aynı yıl içerisinde Resim-iş Eğitimi bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. 


1994 yılına kadar bu görevine devam etti. 1989'da "Sanatta Yeterlilik" aldı. 1990'daGazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Mastır Eğitimini tamamladı. 1990'da...