25 / 05 / 2024

Ankara Maketi

Ankara Maketi

Türkiye Serbest Mimarlar Derneği'nce yürütülen proje kapsamında, Ankara'nın sembol binalarının detaylarıyla yer aldığı bir maket yapıldı.

Ankara'daki dinozor maketi kaldırıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Ankapark'ın tanıtımı için 2015'te Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kavşağına konulan dinozor maketi kaldırıldı.

Marina Ankara mega maketi ile büyük bir ilgi gördü!

Ankara’nın marinalı ilk ve tek konut projesi Marina Ankara’nın mega maketi, 15 Kasım Pazar günü yeni açılan tanıtım ofisinde görücüye çıktı.

Ankara, inşaat sektöründeki projelere ihtiyaç duyuyor!

Ankara son zamanlarda büyük bir şantiye gibi. Adeta yeniden kurgulanan bir yeni şehir. Bütün billboardlarında inşaat reklamları, bütün avmlerinde bir inşaat maketi var. Sektörün bu yeni projelerine çok ihtiyaç duyan bir şehir Ankara.

Ankara'nın 166 bin Euro'ya mal olan 14 metrelik kent maketi açıldı!

8 ayda tamamlanan, 7 kilometre uzunluğundaki Atatürk Bulvarı'nı ortaya koyan Ankara'nın 14 metrelik kent maketi açıldı

TSMD Mimarlık Merkezi hizmete Ankara'nın Dev Maketi ile açılıyor!

Türkiye’de çifte ‘ilk’, Başkent’te gerçekleştiriliyor: Ankara’nın dev “kent maketi” ziyarete, TSMD Mimarlık Merkezi hizmete açılıyor

TOKİ Ankara Altındağ'da 442 konut yaptıracak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) , Ankara Altındağ Aktaş 2. etaba 442 adet konut yaptıracak

Vakıflar'dan Ankara'da kiralık 24 TL'ye iş yeri!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ankara'da 44, Çankırı'da 3 olmak üzere toplam 47 gayrimenkulü kiraya verecek.

Ankara'daki konut projeleri

"Ankara'daki konut projeleri hangileri ve neden Başkent'te de İstanbul'dakiler gibi kampanyalı konut projeleri fazla yok?" Okurlarımın bana çok yönelttikleri sorulardan biri bu.  Bu yazımda bu soruyu yanıtlamaya çalışacağım.

Ankara Gençlik Parkı 19 Mayıs'ta açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 Mayıs ayında yapımına başlanan Gençlik Parkı'nın açılışı 19 Mayıs'ta yapılacak

TOKİ, Ankara Polatlı'da memura 535 konut satacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara Polatlı 2.etapta memur grubuna inşa ettiği toplam 584 adet konuttan kalan 535 adet konutu satışa çıkardı.

Ankara'da metrekaresi 50 TL'den satılık 60 arsa!

Ankara Kızılcahamam Belediyesi, Yenice, İsmetpaşa ve Kemalpaşa Mahallelerinde bulunan toplam 60 arsayı satışa çıkardı

Vakıflar'dan Ankara ve Çankırı'da 52 kiralık gayrimenkul

Vakıflar, Ankara ve Çankırı'nın ilçelerinde bulunan 52 adet işyerini kiraya verecek

Ankara'daki YapıDecoor, krizi fırsata çevirdi

Yapı sektörünün Anadolu'daki en büyük fuarı olan YapıDecoor, Ankara'da büyük ilgi görüyor. Yurtdışından da ilgi gören fuar, her geçen yıl biraz daha büyüyor

Ankara Maketi Haberi

Ankara Maketi

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan maket, Atatürk Bulvarı ve çevresini temel alarak Başkent'in kentsel gelişimini ortaya koyuyor.


Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı, Mimarlık Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, derneğin, ''Kültürün İzlerini Mimarlık Üzerinden Yeniden Okumak'' başlıklı AB projesi kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiğini belirtti. 


Bu etkinlikler kapsamında Türkiye'de sivil girişimle kurulacak ilk mimarlık merkezini hayata geçirecek olmaktan heyecan duyduklarını kaydeden Hatırlı, merkezin, mimarlık ortamının paydaşlarını bir araya getirme, mesleğin toplumsal alanda tanınmasına zemin hazırlama amacıyla yapıldığını söyledi. 


Merkezin açılışının 14 Haziran 2012 Perşembe günü yapılacağını bildiren Hatırlı, AB projesi kapsamında dev Ankara maketinin de yapıldığını açıkladı. 


''Türkiye'de çifte ilki gerçekleştirmekten heyecan ve gurur duyuyoruz'' diyen Hatırlı, birçok ülkede kent müzeleri, mimarlık merkezleri ve kent maketlerinin bulunduğuna dikkati çekti. 


Türkiye'de ise TSMD...