24 / 07 / 2024

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Maltepe’de atıl vaziyette duran Havagazı Fabrikası'nın kalan bölümü de yıkılıyor.

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası arazisi imara mı açılıyor?

Ankara'da 1933 yılında kurulan Maltepe Elektrik ve Havagazı Fabrikası arazisi yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açılıyor. Araziye gökdelen trafik yoğunluğu dikkate alınmadan 4 emsalli yüksek yapılaşma hakkı verildi.

Mahkemeden yıkılan Havagazı Fabrikasına yıkılmasın kararı!

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

Ankara havagazı fabrikası yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve bir dönem asbest iddialarıyla sık sık gündeme gelen havagazı fabrikası yıkıldı.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin bilirkişi raporu!

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkım sürecinde açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin basın toplantısı yapıldı.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımında son durum!

25 Şubat 2017'de yıkımına başlanılan Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durdu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

EGO Ankara Mamak'taki 3 arsasını 214.8 milyon TL'ye satıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Mamak İmrahor Mahallesi'ndeki 3 arsasını ihale usulü ile satıyor..

EGO'dan Ankara Mamak'ta 95.7 milyon TL'ye satılık taşınmaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi EGO Genel Müdürlüğü, Mamak'taki taşınmazını 95.7 milyon TL'ye satıyor..

Ankara'daki eski havagazı fabrikasına ilişkin 14 soru mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikasının yıkım ve söküm süreci hakkında Başbakan Yıldırım'a 14 soru sordu..

Çevre Mühendisleri Odası, Büyükşehir’in kapısını asbest için çalacak!

Ankara Maltepe’deki Havagazı Fabrikası’nın yıkımı ile gündeme oturan ve günlerce konuşulan asbest tartışmasıyla ilgili olarak ÇMO, yeni bir girişimde bulunmaya hazırlanıyor.

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı TBMM gündeminde!

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sorularını Bakan Soylu'ya iletti..

Ankara’da kentsel dönüşüm gündemde!

Ankara’da asbestli Havagazı Fabrikası’ndan sonra gerçekleşen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar gündeme geldi. Binada önlem alınmadan yıkımların gerçekleştiği iddia edildi.

Ankara'daki tarihi havagazı fabrikası mecliste konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da tarihi havagazı fabrikasının sökümüne ve etrafa yayılan zehri meclis gündemine taşındı. Emir sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..

Ankara'daki eski havagazı fabrikası TBMM'de konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikası hakkındaki koruma kararının kaldırılmasına ve fabrika kalıntılarının asbest ölçümüne ilişkin Başbakan Yıldırım'a 7 soru sordu.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu ama tartışma bitmedi!

"Asbest’"iddiaları ile yıkımı mahkeme tarafından yıkımı durdurulan Havagazı Fabrikası’nda tartışma sürüyor. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz haziran ayında fabrikanın da yer aldığı arazide imar plan değişikliği yaptığı öğrenildi.

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası Haberi

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Maltepe’de atıl vaziyette duran Havagazı Fabrikası'nın kalan bölümü de yıkılmaya başlandı.

İçinde kanserojen asbest maddesi bulunduğu gerekçesiyle fabrikanın yıkımının gerekli önlemler alınarak yapıldığını belirten yetkililer, binanın tescili olmadığı için yıkımına engel bulunmadığını söylediler.

Mimarlar Odası tarafından açılan davalar nedeniyle yıkımı yıllardır gerçekleştirilemeyen binanın yıkımıyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, binanın tescilli olmaması nedeniyle yıkımına engel bulunmadığını bildirdiler. 

Fabrika'nın asbest taşımayan kısmının yıkımını gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, asbest maddesi bulunan kısmın ise uzman ekiplerce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri gözetiminde çevreye zarar vermeyecek şekilde yıkılacağını bildirdi.





Ankara Büyükşehir...