15 / 05 / 2024

ankara mamak plan değişikliği

ankara mamak plan değişikliği

Ankara Mamak’ta terminal alanı olan alanda yapılan plan değişikliği ile açık yeşil ve donatı alanında nüfus yoğunluğunu artıracak yapılaşmaya ilişkin plan değişiklikleri idare mahkemeleri tarafından iptal edildi.

Ankara Mamak'taki plan değişiklikleri yargı tarafından iptal mi edildi?

Ankara Mamak’ta terminal alanı olan alanda yapılan plan değişikliği ile açık yeşil ve donatı alanında nüfus yoğunluğunu artıracak yapılaşmaya ilişkin plan değişiklikleri idare mahkemeleri tarafından iptal edildi.

Ankara Mamak Gülseren TOKİ Evleri başvuru!

Ankara Mamak Gülseren TOKİ Evleri başvuru işlemleri başladı ve devam ediyor. Ödeme planına göre 180 aya varan vade imkanı sağlanan projede 214 adet daire satışta.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi konut belirleme kurası!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi konut belirleme kurası 2 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade imkanı sunan projede fiyatlar 181 bin 433 TL'den başlıyor.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuruları yarın son!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuruları yarın son. Toplamda 952 adet konutun kurayla satışa çıkarıldığı projede 12 bin 265 TL peşinatla peşinatlat daire sahibi olunabiliyor.

Alt gelir TOKİ Ankara Mamak kura çekilişi!

Alt gelir TOKİ Ankara Mamak kura çekilişi 2 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek. Başvuruları devam eden projede 2+1 olarak tasarlanan daireler satışa çıkarılacak.

TOKİ Ankara Mamak alt gelir grubu başvuru işlemleri!

TOKİ Ankara Mamak alt gelir grubu başvuru işlemleri için 1.000 TL başvuru bedeli kabul ediliyor. Daire fiyatları 102 bin 211 TL'den başlangıç gösteren projede başvurular devam ediyor.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura çekilişi ne zaman?

Kurayla 369 adet dairenin satışa sunulduğu TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde başvuru bedeli olarak 2 bin TL alınıyor. Peki TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura çekilişi ne zaman?

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi TOKİ Evleri başvuru!

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi TOKİ Evleri başvuru süreci 20 Kasım 2015 tarihinde sona erecek. Kura çekilişi 2 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek olan projede 369 adet konut satışa çıkarılacak.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura başvuru dönemi!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura başvuru dönemi devam ediyor. Toplam 369 konutun satışa çıkarıldığı projede yüzde 10 peşinatta, kalan bedel 120 ay vadelendiriliyor.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru süresi!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru süresi 20 Kasım'da sona eriyor. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade imkanı sunan projede 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor.

Ankara Mamak TOKİ Gülseren Mahallesi başvuru 2015!

Kurayla satışa sunulan TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor. İşte Ankara Mamak TOKİ Gülseren Mahallesi başvuru 2015 detayları...

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru işlemleri!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru işlemleri için son gün 20 Kasım 2015. Daire fiyatları 181 bin 433 TL'den başlangıç gösteren projede 756 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi alt gelir grubu son başvuru tarihi!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi alt gelir grubu son başvuru tarihi 20 Kasım 2015 olarak belirlendi. Aylık taksitlerin 341 TL'den başladığı projede başvuru bedeli olarak bin TL ödeniyor.

ankara mamak plan değişikliği Haberi

ankara mamak plan değişikliği

Ankara 2. İdare Mahkemesi, Mamak’ta daha önce terminal olan alanda Ankara Büyükşehir Belesiyesince yapılan plan değişikliğini imar mevzuatına, kamu yararına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uygun bulunmadığı sebebiyle iptal etti. Bianet'te yer alan habere göre; Ankara 5. İdare Mahkemesi de Mamak'ın bir başka mahallesinde yeşil alanı nüfus yoğunluğunu artıracak yapılaşmayı içeren plan değişikliğini şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine, kamu yararına ve hukuka olmadığı için iptal etti. 

Mahkeme davaya konu plan değişikliklerinin mülkiyet hakkına ve yapılaşmaya etkisi incelendiğinde, uygulaması durumunda telafisi güç veya imkansız zararlar doğacağını da vurgulayarak, dava konusu işlemin yürütmesini durdurdu.

İki süreci de yargıya taşıyan TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Mahkemeler bilim ve tekniği esas alarak kamu yararı yönünde kararını vermiştir. Kamu yararı...