04 / 05 / 2024

ankara metrosu test sürüşü

ankara metrosu test sürüşü

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Metrosu'nun yeni hatları Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent hatlarında yakında test sürüşlerine başlamayı planladıklarını,y eni tren setlerinin birkaç gün içinde geleceğini bildirdi...

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nda ilk test sürüşü yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçeden geçecek 13 istasyona sahip Dudullu-Bostancı Metrosu'nun ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu'nda ilk test sürüşü yarın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ilk etabında test sürüşünü yarın yapacaklarına dikkat çekti. Karaismailoğlu, "Saatte 120 kilometre hızla gidecek metro araçlarıyla günde 600 bin yolcu taşınması hedefleniyor" dedi

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu ihalesi için geri sayım başladı!

Ankara'da hayata geçirilecek yeni metro hattının inşaatı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla anlaşma yapıldı. Kredi anlaşması sonrasında kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacak. 

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nda son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu çalışmalarındaki son durumu anlattı.

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri hız kesmiyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test sürüşleri hız kesmeden devam ediyor. Hattın fiziksel özelliklerinin kontrolü için yapılan test sürüşleri kapsamında hızlı tren Sivas'a kadar geldi. Tren, rutin test sürüşü sonrasında geri döndü.

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri yapılacak!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının bazı bölümlerinde test sürüşleri yapılacağı açıklandı...

Ankara Dikimevi-Natoyolu metrosu için ilk imza atıldı!

Çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem (HRS) hattı projesi için sözleşme imzaladı.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nun ihalesini Metro İstanbul kazandı!

7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak Ankara Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesi ihalesini İBB iştiraki Metro İstanbul kazandı. 

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor!

Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor. 37,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için ilk ihale yapıldı!

Çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak ilçesini Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına bağlayacak proje için ilk ihaleyi yaptı.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında ilk test sürüşü yapıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'ndaki ilk test sürüşü yapıldı.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ne zaman açılacak? 

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun 1. Etap Mecidiyeköy - Mahmutbey Hattı’nda test sürüşleri devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Şubat Pazar günü metronun hizmete gireceği tarihi açıklayacak...

ankara metrosu test sürüşü Haberi

ankara metrosu test sürüşü

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Metrosu'nun yeni hatları Kızılay Çayyolu ve Batıkent-Sincan hatlarında yalanda test sürüşlerinin başlayacağını bildirdi. Yıldırım, bu hatlarda kullanılmak üzere Çin'den alman ilk iki metro araç setinin Derince Limanı'na gelmek üzere olduğunu belirterek, "Yeni tren setlerini birkaç gün içerisinde Ankara'ya getireceğiz" dedi. 


Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden devralınan Ankara metroları yapım işinde sona yaklaştıklarını ifade etti. Kızılay Çayyolu ve Sincan-Batıkent hatlarında rayların döşendiğini ve yakın zamanda test sürüşlerine başlamayı planladıklarını belirten Yıldırım, "Büdiğiniz gibi 2014 yılı Nisan ayında açılması planlanan bu iki hattın açılış tarihini revize ettik. Bu iki hattı Cumhuriyetimizin 90'ıncı kuruluş yıl dönümüne, 29 Ekim 2013'e yetiştirme kararı aldık. Bin kişi, 24 saat 3 vardiya halinde çalışarak 29 Ekim'e bu iki hattı yetiştirmeye...