02 / 05 / 2024

ankara Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı

ankara Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı

İSKİD, dördüncüsünü gerçekleştireceği ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’ ile nefes alan binalar için bütünleşik tasarımın önemini vurgulayacak. Konferans 13 Ekim’de Ankara Marriot Hotel’de yapılacak.

Velux Ankara'da yatay mimari ön planda!

Fırat Life Style, Atayıldız Grup ve Acity ortaklığı ile hayata geçirilen ve Ankara Yenimahalle’de bir yatay mimari örneği olarak inşaat çalışmaları süren Velux Ankara, toplam 72 bin metrekare büyüklüğünde proje alanında inşa ediliyor.

Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak!

"Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak" diyen AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Aydın, "Yatay mimari kültürel değerlerimizi de geleneklerimizi de daha güçlü yaşamamızı sağlayacak" şeklinde konuştu...

Ankara'da öncelik yatay mimari!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, eski Başkan Melih Gökçek dönemindeki Ankara projelerinde son durumu açıkladı. İşte, Ankara'nın merak edilen projeleri... 

TOKİ Ankara Kahramankazan'a 340 konut inşa edecek!

TOKİ, Ankara’nın Kahramankazan ilçesine 340 konut inşa edecek. Proje modern inşa teknikleri uygulanarak, geleneksel mahalle yapısı ve az katlı planlamayı esas alan bir mimari yaklaşımla hazırlandı.

Ankara Arp Kule'de A plus çalışma ortamı!

Mimari tasarımı, teknik ve sosyal olanakları ile Ankara'nın ofis yaşamına A plus çalışma ortamı sağlayan Arp Kule, Eskişehir Yolu'nun A plus ofis projesi olarak gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından lokasyonu, inşaat kalitesi, teknik sosyal donatıları ile iyi bir yatırım aracı olarak görülüyor.

Ankara Mimarlar Odası’ndan Arı ve Orkut stüdyolarının yıkımına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: ” Yık yap yaklaşımına son verilmelidir. Tarihin mekânsal izlerinin silinmesine, mimari değerlerimizin ranta kurban edilmesine müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Ankara Kumrular İkamet Sitesi yıkıldı!

Ankara’da 1950’li yılların çağdaş mimari anlayışını yansıtan Kumrular İkamet Sitesi tescil davası devam ederken acımasızca yıkıldı.3 bloktan oluşan ve mavi mozaikli duvarlarıyla dikkatleri çeken yapı yerle bir edildi.

Ankara Park Mozaik'te farklı mimari çözümler!

Park MOZAİK “farklı mimari çözümler” konseptiyle Ankaralıları farklı bir 4+1 görmek için bir araya getirdi. Park MOZAİK’in, alışılagelmişin dışında, farklı ancak işlevsel ve konforlu örnek dairesi, Başkentlilerden büyük beğeni topladı.

İSKİD Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı 13 Ekim'de!

İSKİD, dördüncüsünü gerçekleştireceği ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’ ile nefes alan binalar için bütünleşik tasarımın önemini vurgulayacak. Konferans 13 Ekim’de Ankara Marriot Hotel’de yapılacak.

Ankara'nın mimari örnekleri sergileniyor!

Her biri Ankara’nın barınma pratikleri ve modern yaşam dinamiklerini anlatan “Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” başlıklı sergi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Ankara Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 21 Mayıs'ta!

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin geliştirdiği, Türkiye'de son bir yılda üretilen mimari çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlayan Türkiye Mimarlık Yıllığı Sergisi'nin Ankara ayağı, 21 Mayıs'ta Ankara'da TSMD Mimarlık Merkezi'nde açılıy

Hüseyin Korkmazgil: Ankara'daki en iyi AVM Karum!

Güçlü Anadolu gazetesine Ankara'daki yapıların iç mimari açıdan değerlendirmesini yapan İçmimarlar Odası Başkanı Hüseyin Korkmazgil'e göre Ankara'daki en iyi Alışveriş Merkezi bugün, popüleritesini kaybetmiş olsa da 'Karum'...

Onur Öngün: Ankara'nın 30-40 yıllık binalardan kurtulması gerekiyor!

Onursal AŞ'nın Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Ankara'nın kentsel yapı anlamında övgüyle anlatılan bir başkent olması için mimari özelliği olmayan 30-40 yıllık klasik binalardan kurtulması gerekiyor. " dedi.

ankara Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı Haberi

ankara Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı

İklimlendirme - Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD), ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nın dördüncüsünü 13 Ekim tarihinde Ankara Marriot Hotel’de gerçekleştirecek. 101 üyesinin desteği ile çalışmalarını sürdüren İSKİD’in gerçekleştireceği konferans, 200’den fazla mimar ve müteahhit firmanın yanı sıra sektörün önde gelenlerini bir araya getirecek. Nefes alan binalar için bütünleşik tasarımın öneminin vurgulanacağı ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nda doğru projelendirme, uygulama, cihaz tedariki ve doğru işletme ile hasta binaların önlenme yolları katılımcılarla paylaşılacak.




Bütünleşik tasarım, enerji verimliliği, nefes alan binalar, iç hava kalitesi ve ısıl konforun gündem maddelerini oluşturduğu konferansta, özellikle mimar ve mekanik projecilerin, projenin en başından bitimine kadar uyum içinde çalışmasının önemine değinilecek. Aynı zamanda sektör sorunlarının da masaya yatırılacağı ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nın bir diğer önemli konusu ise doğru projelendirmelerle sağlanacak...