05 / 05 / 2024

ankara monoray sistemi

ankara monoray sistemi

Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğu ve monoray sistemine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara'daki metro ve monoray sistemi çalışmaları mecliste!

Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğu ve monoray sistemine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Northland Ankara KASKAD sistemi!

Northland Ankara'da KASKAD sistemiyle yoğun ilgi görüyor. Ankara'da, Kasım'dan Nisan'a kadar süren kış aylarında yapılan ekstra harcamalar, ailelerin en önemli gider kalemleri arasında yer alıyor.   

Ankara Etlik'e monoray geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine kentteki ulaşım yatırımlarıyla ilgili bir sunum yapıldı, sunumda başkentin ulaşım projeleri masaya yatırıldı.

Ankara'nın raylı sistemi mecliste konu oldu!

Ankara'da okul, hastane, toplu taşıma kapasitelerinin nüfusa göre durumuna ve metropollere göçün önlenmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Raylı ulaşım sistemi ihtiyaçları meclis gündeminde!

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, raylı ulaşım sistemi ihtiyaçlarının teminine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Ankara'da Monaray tarzı ulaşım sistemi uygulanacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yapılan şehir hastaneleri ve Mamak Otogarı’na ulaşımı monorayla sağlayacak. Yap-İşlet-Devret sistemiyle monoraya talip çıkmazsa bu bölgelere de teleferik yapılacak

Burhanettin Kocamaz, Monoray sistemini inceledi!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve beraberindeki heyet, kentimizde kurulması düşünülen Monoray sistemi ile bilgi almak ve sistemi yerinde incelemek için gittikleri Almanya’nın Düsseldorf şehrinde, sistemle ilgili belediye yetkililer

Ankara'da aydınlatma sistemi LED aydınlatmayla değişiyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, alt geçitlerdeki mevcut aydınlatma sistemlerini, “Led” aydınlatma sistemi ile değiştiriyor. Bir yılda 10 bin armatürün değiştirileceği çalışmayla, 164 alt geçit “Led” aydınlatma sistemleriyle “ışıl ışıl” olacak.

Ankara'nın akıllı evleri: ONS İncek Residence

Ankara'nın solo yaşam ihtiyaçlarına akıllı çözümler sunan ONS İncek Residence, satış ofisinde düzenlenen brunch davetinde Türkiye'de ilk defa sesli komut sistemi ile Ankaralıları buluşturdu. Konutlardaki aydınlatma ve perde sistemleri sesli komutla yönlen

Ahmet Vefik Alp: İstanbul'a metrobüs değil, monoray uygun olurdu!

Y Müh. Mimar Kentbilimci Uluslararası Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Metrobüs yerine aynı güzergahta havada tek kolon üzerine giden Monoray sistemi kurmak akıl edilmeliydi." dedi...

Gerede Sistemi projesinde sona yaklaşıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, Türkiye'nin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan ve Ankara'nın 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan Gerede Sistemi'nde sona yaklaşıldı

Merhale Gerede Sistemi Projesi ile Ankara'nın 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak!

Gerede Belediye Başkanı Baygın, Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi kapsamında Ulusu Çayı'ndan Çamlıdere Barajı'na aktarılacak suyla başkentin 50 yıllık ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor dedi...

ankara monoray sistemi Haberi

ankara monoray sistemi


CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğuna ve monoray sistemine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yeşil'in soruları

1. Metro ve hafif raylı sistem olarak kaç kilometrelik öneri hat, Ankara ilinde yatırım programına alınmıştır? Kaç kilometrelik hat inşa aşamasındadır?

2. Yatırım programlarında; diğer toplu taşım sistemleri ile de entegre olma özelliği gösteren ve de Avrupa kentlerinde yayın olarak kullanılan Monoray veya havaray olarak isimlendirilen ulaşım sistemlerine yer verilmekte midir?

3. Metrodan daha az maliyetli olan bu çağdaş Monoray ulaşım türünün Metropol kentlerimizde yaygınlaştırılmasının, uluslararası lastik tekerlekli toplu ulaşım karteli tarafından geciktirildiği iddiası doğru mudur?

4. Monoray ulaşımı hakkında Ankara'da Bakanlığınız tarafından gündemde olan ya...