20 / 07 / 2024

Ankara Mutlukentte tepki çeken satış ofisi

Ankara Mutlukentte tepki çeken satış ofisi

Mutlukent Mahallesi’nde bir sitenin önünde atıl halde kalan eski satış ofisi, site sakinlerinin tepkisine neden oldu. Çankaya Belediyesi yetkilileri, “Yıkmayacağız, kamu yararına kullanacağız” açıklamasını yaptı.

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yabancılara satılan evlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçam,  yabancıların Türkiye’de aldığı evleri piyasada daha yüksek rakamlara satmaya çalıştıklarını açıklayarak tepki gösterdi. 

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

Ankara Sincan halkından kentsel dönüşüme tepki!

Ankara Sincan'da Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin askıya çıkarılmasına mahalle sakinleri tepki verdi.

Ankara'daki Cebeci Stadı'nın yıkılma planlarına tepki!

Ankara'da yer alan Cebeci Stadı'nın yıkılması planlanıyor. Vatandaşlar, yıkılmak istenen stat için tepki gösterdi. 

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Ankara'daki kentsel dönüşüme Mansur Yavaş'tan veto!

Geçen ay Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde kabul edilen ve bazı ilçeleri kapsayan kentsel dönüşüm kararı ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edildi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise söz konusu veto kararına tepki gösterdi. 

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Bursa-Ankara YHT projesi tasarruf genelgesine takıldı!

İyi Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 5 ile tasarruf genelgesine takıldığı iddia etti. Tatlıoğlu, projenin  tamamlanacak projeler arasına dahil edilmemesine tepki gösterdi.

Melih Gökçek'ten Albatros Parkı'nın satılmasına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Albatros Parkı’yla ilgili haberleri paylaşarak, parkın özel bir şirkete satılmasına tepki gösterdi.

Ankara 100. Yıl Parkı'na mescit geliyor!

Ankara İşçi Blokları Mahallesi’ndeki 100. Yıl Parkı’nın yaklaşık 80 metrekarelik dökülen ve mahalle sakinlerinin tepki gösterdiği beton alanda mescit yapımına başlandı.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu'nun Kızılay istasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak minibüs duraklarının da yeraltına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na, "Bence siz, anlamadığınız işe bulaşmayın" diye tepki gösterdi.

Ankara Mutlukentte tepki çeken satış ofisi Haberi

Ankara Mutlukentte tepki çeken satış ofisi

Mutlukent Mahallesi’nde bir sitenin önünde atıl halde kalan eski satış ofisi, site sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar yapının yeşil alan üzerinde plansız bir şekilde durduğunu belirterek yıkılmasını isterken, Çankaya Belediyesi yetkilileri, “Yıkmayacağız, kamu yararına kullanacağız” dedi.


Çankaya’ya bağlı Mutlukent Mahallesi’ndeki 312 Ulusoy City sitesinin önündeki yeşil alanda bulunan atıl durumdaki plansız satış ofisi binasının, Çankaya Belediyesi tarafından kullanılacak olması site sakinlerini tedirgin etti.


Site sakinleri, müteahhit firma tarafından park alanı üzerine plansız olarak yapılan ve 2009’dan bu yana atıl durumda kalan binanın yıkılması için Çankaya Belediyesi’ne dilekçe verdi. Vatandaşların tepkisi devam ederken, binanın tadilatını sürdüren Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince park alanında da çalışmalar yapıldı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise, dilekçelerine dönüş yapılmadığını belirterek, “Evimizin önü belediye tarafından inşaat...