28 / 07 / 2024

ankara otogarı mahkeme kararı

ankara otogarı mahkeme kararı

Ankara 2. İdare Mahkemesi, AŞTİ'nin taşınmasına yönelik alınan belediye kararlarını iptal etti. Otogarın taşınması planlanan Mamak'taki arazinin de yeniden belediyeye geçmesi gündemde.

Ankara'da kirayı ödemediği için tahliye edilen kiracılar evi talan etti! 

Ankara’da 5 bin TL’ye kirada oturan ve kirasını ödemediği için mahkeme kararıyla tahliye edilen şahıslar, boşalttıkları evi talan etti. İşte ayrıntılar...

Ankara'da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi talep edilen kiracı, evi ateşe verdi ve kaçtı. İşte ayrıntılar...

Wings Ankara projesinde tapu sahiplerine mahkeme şoku!

Mahkeme Ankara'da THK Üniversitesi arazi üzerinde inşa edilen Wings Ankara projesinde 242 ev ve iş yeri sahibinin tapuları sahiplerinden alınarak THK'ya geçirildi.

Mahkeme, AOÇ alanına dair plan değişikliklerini iptal etti!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yaptığı açıklamada, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan ve TEBA Vakfı’na tahsis edilen toplamda 555 bin metrekarelik alana ilişkin plan değişikliklerinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini duyurdu.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasında şirketin lehine karar!

Yapı Kredi Koray GYO'nun Ankara-Ankara projesiyle ilgili davasında Mahkeme tarafından davanın şirketin lehine reddedilmiş oduğu öğrenildi. Karara karşı, kararın tebliğinden itibaren iki haftalık kesin süre içerisinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf yolu açık bırakıldı.

Ankara Osmanlıspor Stadı için ne kadar harcandı?

Osmanlıspor’a 25 seneliğine bedelsiz devredilen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi kasasından bir senede 2 milyon lira harcandığı tespit edilen Yenikent Stadı, mahkeme kararına rağmen tahliye edilmedi...

Yenikent Stadı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi!

Başkent Ankara'daki 'Osmanlı Stadyumu' olarak da bilinen Yenikent Stadı'nın, Osman Gökçek'e ait Osmanlıspor’a 25 yıllık bedelsiz tahsisi, mahkeme kararıyla kaldırıldı. Yenikent Stadı, yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Ankara'da imar hakkında mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da imar işlerine dair verilen mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Ankara Etimesgut'ta 5.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara İli Etimesgut İlçesi Bağlıca Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 752 bin 262 TL bedel ile mahkeme kararıyla satışa çıkarıldı. 

Ankara'daki 1342 konutluk imar planı iptal edildi!

Ankara 3. İdare Mahkemesi seyrek yoğunluklu konut bölgesi olan Beytepe’de yüksek yapılaşmaya izin veren kararlarını iptal etti. Mahkeme kararında, imar düzenlemesinin bireysel faydayı gözeten parçacı bir planlama yaklaşımıyla ele alındığı belirtildi.

Aydın eski otogar yanı alanı ihalesi mahkeme tarafından durduruldu!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait İmar AŞ'nin eski otogarın yanında bulunan alanda 30 Mayıs'ta yapacağını ilan ettiği ihalenin yürütmesini Aydın 1. İdare Mahkemesi durdurdu.

Ankara'da Monaray tarzı ulaşım sistemi uygulanacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yapılan şehir hastaneleri ve Mamak Otogarı’na ulaşımı monorayla sağlayacak. Yap-İşlet-Devret sistemiyle monoraya talip çıkmazsa bu bölgelere de teleferik yapılacak

Sektör temsilcileri Ankara Mimarlar Odası'nı eleştirdi!

Ankara'nın çehresini değiştirecek ve bir dünya şehri haline getirecek tüm projelere karşı çıkıp mahkeme mahkeme dolaşan Ankara Mimarlar Odası, sektör temsilcilerini isyan ettirdi.

ankara otogarı mahkeme kararı Haberi

ankara otogarı mahkeme kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ankara Otogarı'nın (AŞTİ) taşınması yönünde kararı almış, Mamak'ta yapılacak yeni otogarında ihalesini de yapmıştı. Ancak Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmeleri Acenteleri Derneği ise alınan kararların iptalini istedi. 


4 DAVAYI DA DERNEK KAZANDI

Belediye meclisinin aldığı 4 ayrı kararın iptali Ankara 2. İdare Mahkemesi’nde ele alındı. Mahkeme, otogarı taşınmasına ilişkin verilen 4 ayrı karara ilişkin açılan 4 ayrı davada otobüs firmalarını haklı buldu. Mahkeme, belediye meclisinin aldığı emsal arttırma, plan notları değişikliği, ihale yapılması için alınan Belediye Meclisi kararları ile ihale yapılması için alınan meclis kararın, Kamu İhale Kanunu’na aykırı bulunan unsurlar olduğu için yapılan ihaleyi iptal etti.


BELEDİYE: AŞTİ YERİNDE KALACAK

Dava dosyalarına göre Yeni Mamak Terminali arazisi şimdiki AŞTİ'nin yaklaşık 5'te 1'i büyüklüğünde. Mamak’taki arazinin büyüklüğü 99 bin 300...