18 / 05 / 2024

ankara planları

ankara planları

Bakan Veysel Eroğlu, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yeşillendirme konusunda çok büyük hamle yaptı. 15 yıl önce eski Ankara bozkır gibiydi, şimdi yemyeşil'' dedi.

Ankara Tren Garı yerleşkesinin imar planları iptal edildi

Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD'ye ait arazinin imar planı değişikliği iptal edildi.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Özelleştirme kapsamında 5 ildeki gayrimenkullerin planları karara bağlandı!

Özelleştirme kapsamında yer alan Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Tokat illerindeki bazı gayrimenkullerin imar planlarına ilişkin değişikliklerin karara bağlandığı açıklandı.

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Ankara'daki Cebeci Stadı'nın yıkılma planlarına tepki!

Ankara'da yer alan Cebeci Stadı'nın yıkılması planlanıyor. Vatandaşlar, yıkılmak istenen stat için tepki gösterdi. 

Kuzeybatı Ankara ve Belören imar planları iptal edildi!

ŞPO Ankara Şubesi’nin açtığı davayla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2018'de hazırladığı bir imar planı daha iptal edildi. 

Ankara YDA Center'da son durum ne?

İmar planları süreki değişen, Ankara Çukurambar'da YDA İnşaat tarafından hayata geçirilen YDA Center'da son durum ne? İmar planlarının sürekli değişme sebebini Mansur Yavaş anlattı...

Ankara'nın onaylanan imar planlarına yeni dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava üzerine Ankara 7. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güvenpark Planlarına ilişkin yeni bir karar verdi.

Ankara Millet Bahçesi'nin planları koruma kurullarından geçirildi

Başkent Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi alanında yapılacak millet bahçesinin planları koruma kurullarından geçirildi.

ÖİB'den Ankara'daki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Çankaya'daki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

Mehmet Özhaseki: Ankara'nın planlarını ben hazırladım!

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "Ankara'nın planlarını ben hazırladım. Ankara nereye gelişecek, konutlar ve iş merkezleri nerede olacak, bağlantı nasıl sağlanacak, ilçelerde neler yapılacak diye tek tek çalışarak imza atmış tek kardeşiniz benim" dedi...

Mansur Yavaş: Ankara'nın yüzde 3’ü yapılaştı!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara'ya dair planları, hedefleri ve projeleri açıkladı. Yavaş, Ankara için devasa projeleri olduğunu söyledi. 

ankara planları Haberi

ankara planları

Ankara'nın ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlenen "Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı'nda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yeşillendirme konusunda çok büyük hamle yaptı. 15 yıl önce eski Ankara bozkır gibiydi, şimdi yemyeşil" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de "Bu önemli konferansa Ankara'nın ev sahipliği yapması, şehrimiz için büyük gurur vesilesidir" diye konuştu. 


ANKARA İÇİN BÜYÜK GURUR 

UNCCD'ye Ankara'nın ev sahipliği yapmasının büyük gurur olduğunu belirten Başkan Gökçek, "Bu toplantı, hem insanların refahı hem de gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek adına uluslararası toplumun ortaya koyduğu mücadele açısından oldukça değerli bir buluşmadır. Yerelde büyük bölümü yarı kurak araziye sahip ülkemizde kurumların ve vatandaşlarımızın çölleşmeyle mücadelede gereken...