11 / 05 / 2024

ankara rant vergisi toplantı

ankara rant vergisi toplantı

Rant vergisi, konutlardaki yüzde 18’lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara’nın yolunu tutuyorlar.

Mansur Yavaş'tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı son zamanlarda sık sık gündeme gelen rant konusu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmemiştir." dedi.

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Ankara Ulus'ta imar planının iptali kararı onaylandı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin uzun uğraşları sonucunda Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde meydana gelen rant ve talan plan değişikliklerini yargıya taşındı.

Ankara’daki rant kavgasının perde arkası!

Türkiye bir son bikaç gündür başkent Ankara'd aki 'rant' kavgasını konuşuyor. İşte Ankara’daki rant kavgasının perde arkası...

Ankara'da rant krizi!

Ankara, ATO eski Başkanı Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan 'rant' tartışması bitmek bilmiyor...

Ankara Büyükşehir'in imar incelemesinde FETÖ bağlantılı 10 isme ulaşıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan imar incelemesinde rantın 10 milyar TL'yi geçtiği, 'FETÖ' bağlantılı 10 isme ulaşıldığı bildirildi.

Mansur Yavaş: Ankara'da imar rantı var!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "İhtiyaçlı insanlara yardım yapılması hem dinimiz gereğidir, hem belediyelerin görevidir. Yardımlar devam edecek." diye konuştu. 

Mansur Yavaş'tan Ankara'ya ucuz konut müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, projelerini açıkladı. Ankara’da imar rantının önüne geçeceklerini söyleyen Yavaş, ''Dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konutlar yapacağız” dedi.

Mustafa Tuna: Ankara'da rant esaslı bir imar olmayacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara'da rant esaslı bir imar olmayacağını açıkladı. ''Bazı projeler kentsel dönüşüm alanında olabilir ama bu bir ahenk içinde olmalı'' dedi.

İstanbul ve Ankara'nın imar rantından faydalanıldı!

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi şehir plancısı Doç. Dr. Zafer Şahin değerlendirmelerde bulundu. Şahin açıklamasında, ''FETÖ’yü imar rantı palazlandırdı'' dedi.

Tezcan Karakuş Candan: Ankara planlı gelişmiyor!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Karakuş, Başkent’teki plan dışı yapılaşmanın ayrıntılarını gazetemize anlattı Karakuş, Başkentte Nazım İmar Planı’nın sürekli delindiğini, bu yüzden kentin rant odaklı taleplere göre geliştiğini söyledi.

İdris Güllüce: Rant yoksa vergi yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara gibi büyükşehirleri yakından ilgilendiren rant vergisiyle ilgili “Oturduğunuz binada ilave bir rant talep etmiyorsanız kimse vergi mergi ödemeyecek kardeşim” sözleriyle yorumladı.

İnşaatçılar rant vergisini Ankara'ya götürüyor!

Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18'lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara'nın yolunu tutuyorlar.

ankara rant vergisi toplantı Haberi

ankara rant vergisi toplantı


Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18’lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara’nın yolunu tutuyorlar. 27 Ocak Salı günü Türkiye Müteahhitler Birliği’nin organizasyonuyla Ankara’daki Marriott Hotel’de Türkiye’nin önde gelen inşaatçı grupları devletin zirvesinin karşısına çıkacaklar.


Zirvede hükümet yetkililerine Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) tarafından ortak hazırlanan raporun da sunulacağı öğrenildi. Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Nihat Zeybekci, Faruk Çelik, İdris Güllüce, Cevdet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu bakanlar da hazır bulunacak. GYODER Başkanı Aziz Torun zirvede sektörün sorunlarının masaya yatırılacağını...