13 / 05 / 2024

Ankara'da rant krizi!

Ankara'da rant krizi!

Ankara, ATO eski Başkanı Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan 'rant' tartışması bitmek bilmiyor...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya, bugünkü yazısında Sinan Aygün ile  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan 'rant' krizini kaleme aldı. İşte o yazı...

Ankara, ATO eski Başkanı Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan 'rant' ve 'rüşvet' tartışmasına kilitlendi.

Mühürlenen Ankara'daki Togo Kuleleri'ne ilişkin Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li üç belediye meclis üyesi hakkında, ''25 milyon lira rüşvet istedikleri'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Tartışmalar sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her iki isimle de daha önce görüştüğünü belirterek, ''Yapılması gereken yasanın ön gördüğü çevrede yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmesidir. Sayın Yavaş yasanın öngördüğü şekilde hareket etmiştir'' dedi. 

Aygün, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, ''25 bin metrekare inşaat yapmam gerekirken 120 bin metrekare inşaat yapmışım, bunun değeri de 950 milyonmuş. Bu adam Ankara'yı yönetecek, gerçekten belediye için mahsurlu bir adam. Peki, benim rantım 950 milyon lira, iddiası o. Ben rantı da ona veriyorum. Burayı 550 milyona gelsin benden alsın'' derken Yavaş'ın iddia ettiği hukuksuz 79 dosyayı da açıklamasını istedi. 

Aygün'ün basın toplantısının sürdüğü saatlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Aygün hakkında, ''Terörizmin Finansmanı Hakkındaki KanunaMuhalefet ve Terör Örgütüne Yardım'dan suç duyurusunda bulundu. 

CHP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Faik Öztrak ''mevcut iktidarın bundan önceki Meclis Başkanlığı, bakanlık, Adalet Bakanlığı görevlerini yürütmüş olan kişi, o dönemin büyükşehir belediye başkanını Ankara'yı parsel parsel satmakla suçlanmıştı. O dönem bu müfettişler hiç ortaya çıkmamıştı. Şimdi apar topar İçişleri Bakanlığı müfettileri harekete geçiyorlar'' dedi.


Geri Dön