06 / 05 / 2024

ankara sanayiciler odası

ankara sanayiciler odası

Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar evlerinin salonlarını kullanmayanları eleştirdi...

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

Sanayiciler TOKİ'den fabrika istiyor!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının sanayiciye uygun arsa temini dışında fabrika yapım desteği de vermesi gerektiğini dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni uygulama: Borcu olan vatandaşların hesapları kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bayram öncesi vatandaşları rahatlatacak bir uygulamanın başladığını duyurdu. Belediye, Ankara Eczacı Odası ile yapılan anlaşma gereği başkent genelinde eczanelere borcu olanların hesabını kapatacak.

Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara'da!

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

Ankara Akyurt Fuar Alanı 2019'da tamamlanacak!

Ankara Akyurt Fuar Alanı'nda hafriyat çalışmalarının tamamlandı. Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran, "ATO olarak Ankara'yı kongre ve fuar turizminde ileri taşımak istiyoruz." dedi.

Ankara Uluslararası Fuar Alanı'nda inşaat başladı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Uluslararası Fuar Alanı Projesi'ni bir yıl içinde tamamlamak üzere çalışmaları başlattıklarını açıkladı. 

Ankara Ticaret Odası Emlak Vergisi Masası kurdu!

Ankara Ticaret Odası (ATO), “Emlak Vergi Değeri” artışlarına yapılacak itirazlar için “Emlak Vergisi Masası” kurdu.

Ankara'da gayrimenkul piyasası hareketlendi!

Ankara, hedeflerini büyüttü. Ankara ekonomisinin nabzının tutan Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası başkanları, 'Üretim Reform Paketi' ile birlikte Baskent'te yatırımların artacağını söyledi.

Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne 11 bin dönümlük yeni arazi!

320 fabrikanın yer aldığı Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne 11 dönümlük yeni arazi ekleniyor...

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu'nun Kızılay istasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak minibüs duraklarının da yeraltına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na, "Bence siz, anlamadığınız işe bulaşmayın" diye tepki gösterdi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu’nun Kızılay İstasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak Güvenpark’taki minibüs duraklarının da yer altına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na cevap verdi.

Ankara 1. OSB'deki 1.4 milyar dolarlık yatırıma taş ocağı engeli!

Ankara Sanayi Odası 1. OSB’nin genişletilmesi için önerilen araziye bakanlık onay verdi. ASO , 1.4 milyar dolarlık yatırım kararı almasına rağmen arazide faaliyet gösteren “taş ocağı” projeyi kilitledi.

Arkeolojik sit alanlarının dereceleri düşürülüyor!

Ankara’da bulunan 1. derecede arkeolojik sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine devam ediliyor. Ankara Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Kedi Kayası Höyüğü’nün arkeolojik sit alanı derecelendirilmesinin düşürülmesini gündeme taşıdı.

ankara sanayiciler odası Haberi

ankara sanayiciler odası
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar evinin salonunu kullanmayanları uyardı. Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Salonları kilitleyip misafir gelince açıyorlar. Oolacak iş değil" dedi. Bayraktar geçmiş dönemde bir Japon Büyükelçi'nin bu duruma dikkat çektiği söyledi. Büyükelçi, "Türkleri anlamıyorum. Salon kullanma alışkanlıkları yok" demişti. 
Aso Toplantısı'nda TOKİ ile ilgili soruları dinleyen Bayraktar, "Biz mutfaksız teslim etmek istiyoruz, muhalefet eleştiriyor, Mutfaklı teslim ettiğimizde israf oluyor. Yaptığımız mutfakların yüzde 70'ini vatandaş atıyorlar." diye...