04 / 10 / 2024

Ankara sur

Ankara sur

Başkent tarihinin en eski yapılarından Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin hemen yanında yer alan ve Ankara Kalesi’nin devamı olarak bilinen tarihi surlar henüz belirlenemeyen bir nedenle yıkıldı.

Ankara Hacıbayramı Veli Camii’nin çöken duvarları yeniden inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacıbayram-ı Veli Camii’nin çöken tarihi sur duvarlarını, yeniden aslına uygun olarak inşa ediliyor. Çalışmaların 10 gün içinde tamamlanmasının planlandığını kaydettiler.

Mimarlar Odası'ndan Sur'daki kamulaştırmaya tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapmış ve onlarca kültürel değerin olduğu Diyarbakır Sur'da acele kamulaştırma yapılmasına tepki gösterdi.

Sinpaş Yapı, Sur Çelik Kapı ile güvende!

Sur Çelik Kapı, Sinpaş Yapı’nın İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te inşaatı devam eden 3 projesi için toplam 5 bin 600 çelik kapı ve yangın kapısı satışı gerçekleştirdi.

Sur-i Sultanideki binalar Turizm Bakanlığı'na devredilecek!

Dün Ankara büromuzu ziyaret eden Ertuğrul Günay’ın sohbet esnasında telefonu çaldı. Arayan Maliye Bakanı’ydı ve Günay’a göreve geldiğinden bu yana beklediği haberi verdi: Sur-i Sultani’deki binalar 3

TOKİ'den Ankara'da 2 yeni konut projesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara'da yaptıracağı 2 yeni toplu konut projesi için düğmeye bastı

Dünyagöz'ün 13'üncü hastanesi Ankara'da açıldı

Dünyagöz Hastaneler Grubu, 13'üncü halkası olan Dünyagöz Ankara'yı hizmete açtı

Özdoğan Grubu'ndan Ankara'ya dev Şehir Otel

Türkiye'nin ilk ve tek yeşil yıldızlı oteli Calista Luxury Resort'u inşaa ederek, turizm sektöründe çevreye duyarlı anlayışın öncülüğünü üstlenen Özdoğan Grubu, bu kez de İç Anadolu'nun en büyük turizm yatırımını Ankara'da yapıyor.

Fettah Tamince, Büyük Ankara'yı devraldı

Başkentin simge otellerinden Büyük Ankara Oteli'nin işletmesini Rixos Hotels Başkanı Fettah Tamince devraldı

Büyük Ankara Oteli, Rixos Grand Ankara oldu

Çelikler Yatırım Holding tarafından 110 milyon dolara restore edilen Büyük Ankara Oteli bugün düzenlenen imza töreniyle Rixos Hotels'e devredilirken, tarihi otelin yeni ismi Rixos Grand Ankara oldu.

Büyük Ankara Oteli, yeniden açılıyor

Büyük Ankara Oteli'nin, Rixos Otelcilik işletmeciliğinde mayıs ayı içinde yeniden hizmete açılacağı öğrenildi. 

Ankara Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı

Ankara Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, Altınpark Anfa Fuar Merkezi'nde açıldı.

Vakıflar, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale'de 18 gayrimenkul satacak

Vakıflar, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale'de bulunan toplam 18 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

TOKİ Ankara Mamak'ta bin 176 konut satacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta yoksul grubuna yönelik  inşa edilen bin 176  konutu satışa çıkaracak

Ankara sur Haberi

Ankara sur

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında restorasyon çalışması yürüttüğü Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin hemen yanında, Ankara Kalesi’nin devamı olarak sayılan binlerce yıllık surlar yıkıldı. 


Çevre sakinlerinin şikayeti üzerine bölgeye giden Ankara Hürriyet, yıkılan surları fotoğrafladı. Tarihi surların yıkılmasıyla ilgili soruları ismini vermeden cevaplandıran vatandaşlardan bazıları duvarın restorasyon çalışması sırasında yıkıldığını iddia ederken bazıları da kendi kendine çöktüğünü öne sürdü.


BARİYERLERLE KAPATILDI

Tarihi duvarın yıkılmasının ardından bölge bariyerlerle kapatıldı. Aynı zamanda duvarın Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin avlusunda yer alan kısmı da bariyerlerle kapatılarak duvarın hemen yanındaki banklara vatandaşların geçmemesi için önlem alındı. Çevre sakinleri, surların yıkılmasına üzüldüklerini belirterek, “Ankara tarihine şahitlik eden bu tarihi mirasın en iyi şekilde korunması gerekir. Yıkılan duvarın yanında bir güçlendirme çalışması yapılmış ama diğer tarafta...