03 / 05 / 2024

ankara togo mahkemesi

ankara togo mahkemesi

Mimarlar Odası tarafından açılan dava ile Sinan Aygün'ün Ankara'daki TOGO inşaatı durdurulmuştu. İnşaatın bir üst mahkemeye taşınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin itirazı gerekiyordu. Aygün, konunun üst mahkemeye taşınması için Belediye'nin 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etti....

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara'da Sinan Aygün'ün inşa ettiği Togo Kuleleri'nin yıkılmasına karar verildi. Mansur Yavaş ve Aygün arasında gerilime neden olan kulelerin yıkım süreci 17 Ocak 2018 tarihinde 17. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararıyla başlamıştı.

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları iptal edildi!

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Güryapı A.Ş.'den konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte o açıklama ve tüm detaylar...

Anayasa Mahkemesi'nden emsal mülkiyet hakkı kararı!

Ankara’da önce kentsel rekreasyon alanı, ardından da ticari alan ilan edilen arsa için görülen davada Anayasa Mahkemesi mülkiyet hakkının ihlal edildiği yönünde karar aldı.

Ankara'da 15 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Yenimahalle'de yer alan arsayı 15 milyon 18 bin TL'ye satışa çıkardı. İhale 1 Şubat 2022'de 11:20'de gerçekleşecek.

Ankara- Ankara projesi tüketici davası ile ilgili yeni gelişme!

Ankara-Ankara projesiyle ilgili Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan davanın şirket lehine reddedilmiş olduğu ve karara karşı, kararın tebliğinden itibaren iki haftalık kesin süre içerisinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf yolunun açık bırakıldığı duyuruldu.

TOGO kulelerinde yıkım başlıyor mu?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TOGO kulelerine ilişkin "Dert TOGO kulelerine ruhsat almak değil Mansur Yavaş'ı görevden almaktı" dedi. Yavaş, TOGO kulelerinin kısmen yıkılacağını söyledi.

TOGO kulelerinde son durum ne?

Ankara’nın gündeminden düşmeyen TOGO kuleleriyle ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Mansur Yavaş, TOGO kulelerine ilişkin konuştu...

Mansur Yavaş'tan TOGO Kuleleri açıklaması!

Bir televizyon programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TOGO Kuleleri yüzünden davalık olduğu Sinan Aygün'ün rüşvet iftirasıyla kendisini görevden aldırtmak istediğini dile getirdi. 

TOGO kuleleri ne olacak?

Ankara’nın gündeminden düşmeyen TOGO kuleleriyle ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sözcü'den Saygın Öztürk bugünkü köşe yazısında TOGO kulelerini kalem aldı. İşte Öztürk'ün o yazısı...

TOGO Kuleleri tartışmasında son karar: Yıkılacak!

Ankara’nın gündeminden düşmeyen TOGO kulelerinde, Danıştay Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı haklı gördü.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasında şirketin lehine karar!

Yapı Kredi Koray GYO'nun Ankara-Ankara projesiyle ilgili davasında Mahkeme tarafından davanın şirketin lehine reddedilmiş oduğu öğrenildi. Karara karşı, kararın tebliğinden itibaren iki haftalık kesin süre içerisinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf yolu açık bırakıldı.

İcra dosyası sayısı 2020'de 23 milyon oldu! 

CHP'li Gürsel Tekin, Ankara İcra Mahkemesi’nin tıklım tıklım olduğunu belirtti ve “2020’de icra dosyası 23 milyona ulaştı. Millet, ekmek bulamıyor. Salgın bitene kadar borçlar dondurulmalı” dedi.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan tüketici davası ile ilgili olarak yeni gelişme yaşandı. Şirket lehine davanın reddine karar vermiş olduğu, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolunun açık bırakıldığı açıklandı.

ankara togo mahkemesi Haberi

ankara togo mahkemesi

Sinan Aygün'ün Ankara'daki TOGO inşaatına Mimarlar Odası'nın açtığı dava ile durdurulması kararı verilmişti. Mevzuata göre kararın, bir üst mahkemeye taşınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin itiraz etmesi gerekiyordu. Aygün, konunun üst mahkemeye taşınması için kendisinden 25 milyon lira rüşvet istendiği iddiasıyla 18 Aralık'ta suç duyurusunda bulundu.

Haber Türk'te yer alan habere göre, Aygün'ün avukatının dilekçesinde, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri Coşkun Torun, Ömer Koçak, Haydar Demir müvekkilimin müzayaka halinden istifade ederek 25 milyon lira vermeye zorlamışlardır" denildi. Dilekçede Yavaş ve 3 belediye meclis üyesinin, irtikap (rüşvet) suçunu işlemiş olduğu iddia edildi. "

“16 ARALIK'TA MÜHÜRLENDİ" 

25 milyon TL'nin verilmesi halinde istinafa gidilmesine yönelik teklifi reddetmelerinden sonra 13 Aralık'ta istinaf dilekçesinin geri çekildiği iddiasının bulunduğu suç duyurusunda "Nitekim, istinaf yoluna...