07 / 05 / 2024

Ankara Türk Yıldızları Parkı

Ankara Türk Yıldızları Parkı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin havacılık konseptli ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkı’nı Ankara Yolu’nda 321 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirdi.

Türk Kızılay'dan Ankara'da satılık kargir apartman!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü Ankara'da yer alan kargir apartmanı satışa çıkardı. Satış ihalesi 18 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk Kızılay'dan Ankara'da satılık apartman!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, başkent Ankara'da yer alan apartmanı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 30 Kasım'da yapılacak.

Türk müteahhitlere Suudi Arabistan'da 10 milyar dolarlık yeni iş kapısı aralandı!

Saudi Aramco yetkilileri, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile iletişime geçerek gelecek dönem projelerinde işbirliği amacıyla Türk müteahhitlerle Ankara’da bir araya geldi. 

Türk Hava Yolları bu tarihlerde ucuza bilet kampanyası yaptı! Yüzde 40 indirimi kaçırma!

Ucuz biletle seyahat etmek isteyenlere özel kampanya Türk Hava Yolları’ndan geldi! İstanbul ve Ankara illeri arasında yapılacak uçuşların yüzde 40 daha indirimli olduğu açıklandı. Belirli tarihler arasında geçerli olan bu fırsat seyahat yapmak isteyenleri harekete geçirdi.

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Avusturyalı ve Türk müteahhitlik firmalarının üçüncü pazarlarda ortaklık bağlamında Afrika, Orta Asya, Orta Doğu'da iyi iş birlikleri yapabileceklerine dikkat çekti. TMB Başkanı Erdal Eren de Türk müteahhitlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Kenya 500 bin yeni konut için Türk yatırımcıları bekliyor!

Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki, Kenya'da ihtiyaç duyulan 500 bin yeni konutun inşası için Türk yatırımcılara çağrı yaptı.

Güney Sudan'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Türk yatırımcılar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'den inşaat şirketleri talep ediyoruz çünkü Türkiye'yi tanıyoruz. En iyisi onlar."dedi...

Ekvador: Türk yatırımcıları bekliyoruz!

Ekvador'un Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Barcos, Türkiye ve Ekvador arasında birçok ticaret fırsatı olduğunu ve Türk yatırımcıları beklediğini söyledi.

Türk müteahhitlere Çekya’dan çağrı!

En çok iş üstlenen ikinci ülke olan Türk müteahhitlere Çekya'dan çağrı geldi. Ankara'da konuşan Çekya Ticaret Odası Başkanı Vladimir Dlouhy, "Türk müteahhitlerin özellikle yeni dönemde planlanan otoyol ve altyapı projelerinde bizlere katkı sunmasını bekliyoruz” dedi. 

Ankara Türk Yıldızları Parkı Haberi

Ankara Türk Yıldızları Parkı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin havacılık konseptli ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkı’nı Ankara Yolu’nda 321 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirdi.


Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu’nda Bilim Merkezi’ne kadar olan alanda yaklaşık 500 bin metrekarelik 3 yeni parkı tamamlıyor.


Türk Yıldızları Parkı, Kardeş Şehirler Parkı ve Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı, şehrin yeşil dokusuna büyük katkı sağlarken; mevcut parklar ve Bilim Merkezi bahçesindeki 100 bin metrekarelik yeşil alanla Ankara Yolu üzerinde 1 milyon metrekarelik yeşil bir alan meydana geldi.


Ankara Yolu’nda toplam 321 bin metrekarelik bir alanda yapılan Türk Yıldızları Parkı, Konya’nın en büyük parkı olurken Türkiye’nin havacılık konseptli ilk parkı olma özelliğini de taşıyor. Giriş tagı, anıtları ve açık havacılık müzesi ile dikkat çeken parkta anfi uçak restoranın yanında Türk...