02 / 05 / 2024

Ankara Ulus imarı

Ankara Ulus imarı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 21 Haziran Pazar günü yaptığı "olağanüstü" toplantıda kabul ettiği, 'Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi' projesiyle ilgili aldığı yeni imar planı, dün yürürlüğe girdi.

Cam fiyatları bir yılda yüzde 300 arttı

Ankara Ulus’ta camcılık yapan birçok esnaf girdi maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte cam fiyatlarına geçen yıldan bu yana yüzde 300 zam yapıldığını söyledi. Camcı esnafı artan fiyatlardan şikayet ederken kar marjının da düştüğünü söyledi.

İller Bankası, Merkez Ankara'ya taşındı!

Ankara Ulus’ta yer alan tarihi binası 2017 yılında yıkılan ve kiracı durumuna gelen İller Bankası, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan olan Pasifik İnşaat’ın projesi Merkez Ankara’daki yeni adresine taşındı. 

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

Ankara Ulus'ta 8.9 milyon TL'ye 3 yıllığına kiralık 200 iş yeri!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Ulus'ta yer alan 200 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor.

Ulus'ta tarihi alanda devam eden inşaat meclis gündeminde!

Ankara Ulus'taki tarihi bir alanda devam eden inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kirasını 1 senedir ödemeyen eski futbolcu Suat Kaya mahkemelik oldu!

Türk futbolunun efsane isimlerinden Suat Kaya'nın başı bir süredir kira nedeniyle dertte. Ankara Ulus'taki evinin kirasını 2020 yılının Nisan ayından beri ödemeyen Kaya ev sahibi tarafından mahkemeye verildi. 

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması mecliste!

Ankara Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Ankara Ulus'ta imar planının iptali kararı onaylandı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin uzun uğraşları sonucunda Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde meydana gelen rant ve talan plan değişikliklerini yargıya taşındı.

Ankara Ulus İş Hanı'nda 300 dükkanın 240'ı kapandı! 

Ankara'nın merkezinde bulunan tarihi Ulus İş Hanı'ndaki esnaf bir bir handaki dükkanlarını kapatıyor. Son dönemdeki ekonomik daralma ve hanın hukuki statüsüyle ilgili yaşanan problemler, handaki esnafı olumsuz yönde etkiledi... 

Ankara Ulus’un çehresi yıkımlarla değişiyor!

Ankara Ulus’ta Cumhuriyetin çehresi yapılan yıkımlarla değiştiriliyor, birçok simge yapıdan sonra sıra itfaiye meydanında...

ÖİB'den Ankara'daki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Çankaya'daki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

Ankara Ulus imarı Haberi

Ankara Ulus imarı

Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan imar planı değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni imar planında, kolaylık sağlanması amacıyla, sit alanı kapsamında hazırlanan yaklaşık 149 hektarlık yenileme alanının 4 etaba ayrılmasına karar Tarihi bölge 4 etaba ayrılmasına karar verildi. Bakanlar Kurulu, etaplar ve sınırları belirlenen bölgeyi, 'Yenileme Alanı' olarak, ilan etti. Olağanüstü toplantında Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nda, 'Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi' projesiyle ilgili, "Restorasyon maliyetlerinin yüksekliği, yoksulluk, yapılardaki işlevler ve mülkiyetin çok parçalı olması nedenleriyle yıkılmaya, yıpranmaya yüz tutmuş, korunamamış ve bakımsızlığa terk edilmiş niteliktedir" dedi.





'Yenileme Alanı' ilan edilen etaplar ve sınırları şöyle: 


1. ETAP: Anafartalar Caddesi, Kevgirli Sokak, Hıdırlıktepe, Atıfbey, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Proje Alanı güney sınırları ve Çankırı Caddesi ile çevrili, Hacıbayram Cami, Sümerbank, YİBA Çarşısı...