29 / 04 / 2024

Cam fiyatları bir yılda yüzde 300 arttı

Cam fiyatları bir yılda yüzde 300 arttı

Ankara Ulus’ta camcılık yapan birçok esnaf girdi maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte cam fiyatlarına geçen yıldan bu yana yüzde 300 zam yapıldığını söyledi. Camcı esnafı artan fiyatlardan şikayet ederken kar marjının da düştüğünü söyledi.



Ankara'nın en işlek, alışverişin ve ticaretin de en yoğun olarak gerçekleştiği Ulus semtinde camcılık işi yapan esnaflar, maliyetlerin son dönemde giderek arttığını, geçen seneden bu zamana camlara yüzde 300'ün üzerinde zam geldiğini dile getirerek, ‘'Artık müşterilere fiyat söylemekten utanır olduk. Gelen zamlar karşısında mecburen kar miktarını da düşürmek zorunda kaldık'' dediler.

Camcı esnaflarından Hasan Polat, “Geçen yıl aldığım 4 milimetre camın fiyatı 75 Türk Lirası’ndan şimdi 350 Türk Lira’ya çıktı. Hiçbir şeyin fiyatı yerinde durmuyor, giderek yükseliyor. Yeri geliyor servise aracımızla bile gidemiyoruz. Nakliye masrafını da müşterimizden çıkarmak zorunda kalıyoruz” diye dert yandı.

‘MÜŞTERİYE FİYAT SÖYLERKEN ARTIK UTANIYORUZ’

Yine cam esnafı Hasan Gür de “35 yıldır ben bu işi yapıyorum. Korona virüs salgınında işlerimiz iyice düştü. Fiyat artışlarına da artık yetişemiyoruz, iş yok. Kirayı, elektriği ödeyemez hale geldik. Müşteriye de fiyat söylerken artık utanır hale geldik. İş yerinde bir tane UFO yakıyordum, gelen elektrik faturası bin lirayı geçti. Kira artışları da öyle, vergiyi de ödeyemiyoruz” dedi.


Geri Dön