29 / 04 / 2024

Satışlar yüzde 300 arttı, yabancı alıyor yerliler bakıyor

Satışlar yüzde 300 arttı, yabancı alıyor yerliler bakıyor

BMD Başkanı Sinan Öncel, harcama kapasitesi yüksek gelir grubu sayesinde sektörde ciroların yüzde 300 arttığını ancak turistin olmadığı iç bölgelerde daralma yaşandığını söyledi. Öncel yerli müşterinin alışveriş alışkanlıklarındaki değişime dikkat çekti.



Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel perakende sektöründe fiyatların yüzde 80-10 arasında artmasının beklendiğini belirterek sektöre ilişkin rakamları ve öngörüleri paylaştı. Cumhuriyet Gazetesi'nde Şehriban Kıraç imzalı haberde Bankalar arası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre perakende sektöründe  yabancıya satışların temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 300 arttığını söyledi. Öncel, "Harcama kapasitesi yüksek müşteri geliyor. Turistik olmayan iç bölgelerde ise daralma var "dedi.

"Her gelir grubu fiyat karşılaştırıyor"

Yerli müşterinin alışveriş alışkanlıklarının değiştiğini, daha düşük fiyatların olduğu mağazalara yöneldiğini, marketten almak yerine pazarları tercih etmeye başladığını belirten Öncel, adet bazında alışverişin düştüğüne işaret etti. Öncel, "Piyasada çok ciddi fiyat dengesizliği var. Bir markete gittiğimde fiyatları mutlaka cep telefonundan karşılaştırarak alışveriş ediyorum. Bunu sadece dar gelirli değil tüm gelir grupları yapıyor artık" diye konuştu.

"Alışkanlıklar değişti"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön