12 / 05 / 2024

Ankarada dönüşüm tartışmaları

Ankarada dönüşüm tartışmaları

Milliyet Ankara yazarlarından Ömür Ünver, kentteki "kentsel dönüşüm" tartışmalarını köşesine taşıdı. İşte "asfalt parası" ve "8 ayrı alanla ilişkin kentsel dönüşüm kararı"yla ilgili yaşanan gelişmeler...

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon ekonomisini canlandırmak için belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmaları planlıyordu. İlçede çalışmalar sürüyor.

Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin ilçeye ve Kayseri'ye değer katacak vizyon projelerinin başında gelen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek!

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek" dedi

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya'da restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kütahya Vefa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Vefa Mahallesinde gerçekleştirilecek olan yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Kütahya Belediyesi ekipleri, hak sahiplerinden teslim aldığı konutların yıkım çalışmalarına başladı...

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Ayder'de öncelikle kanalizasyon, su, elektrik gibi alt yapı çalışmaları yol altına alınacak ve 1.600 araç kapasiteli otopark inşaatına başlanılacak...

Samsun'da 20 yıldır beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Samsun'da Saitbey, Ulugazi ve Kökçüoğlu Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile firma arasında protokol imzalandı ve hak sahipleriyle görüşmeler başladı. 

Ankara Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Ankara Kızılcahamam'da belediye tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapıların yıkımı devam ediyor. 

Deprem üzerinden 20 yıl geçti biz hala kentsel dönüşümü tartışıyoruz!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Marmara Bölgesi'nin acısı sadece Türkiye'nin değil, dünyanın ortak acısı oldu. Biz üzerimize düşen görevi yaptık mı? Bu acıdan ders çıkarttık mı? Aradan 20 yıl geçti hala İstanbul'da kentsel dönüşümü tartışıyoruz" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm çalışmaları kararlılıkla yürütülecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Kentsel dönüşüm çalışmalarını kararlılıkla yürüteceklerini söyledi. 

Bingöl Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankarada dönüşüm tartışmaları Haberi

Ankarada dönüşüm tartışmaları


Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu'nun Ankara'ya ilişkin önemli kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Bunlardan ilki "asfalt parası" olarak bilinen ve uzun süredir şikayetlere neden olan yüksek ödeme tebligatlarına ilişkin yeni ödeme planıydı. Sorun çözülmedi ama en azından tebligat gönderilenler biraz nefes alma imkanı buldu. 


Bir diğeri ise Çankaya ve Gölbaşı'nda 8 ayrı rantsal değeri yüksek alanın 'kentsel dönüşüm bölgesi' ilan edildiğine ilişkin karardı. 


Kararın duyulmasının ardından Mimarlar Odası Şehir Plancıları Odası ve Çayyolu'ndaki sivil toplum örgütleri tepkilerini dile getirdi. 


Hatta dava açma hazırlıkları da başladı. 


Bu kararla ilgili tartışmalar sürecektir. Çünkü söz konusu bölgeler, büyük rant sağlayacak olmaları nedeniyle zaten dikkatlerin üzerinde olduğu alanlar. 


Aslında yapılaşmaya açılan bölgeler sorunu uzun süredir başkentin gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. 

' Kentsel dönüşüm', 'Kentsel yenileme' ve 'risk bölgesi' gibi başlıklarla birçok...