01 / 05 / 2024

ankarada hangi tarihler arasında kazı yapılacak

ankarada hangi tarihler arasında kazı yapılacak

Ankara'da 1 Nisan'da başlayan kazı sezonu, 11 Ekim'de sona erecek, daha önce 30 Eylül olarak belirlenen bu tarih, araya uzun bayram tatilinin girmesi nedeniyle çalışma takviminde kayma olduğu için 11 gün uzatıldı.

Kartlı doğalgaz nasıl ücretsiz olacak? Doğalgaz hangi tarihler arasında bedava?

Ücretsiz doğalgaz gündemde olan konulardan biridir. Bedava doğalgaz hangi tarihler arasında ücretsiz olacaktır, merkezi sistem doğalgaz ücretsiz mi? şeklinde bu konuya dair pek çok soru gelmektedir. İşte onlardan bazılarıdır!

Dolarda o tarih çok kritik! İslam Memiş uyardı!  Karar vermeden önce mutlaka göz atın!

Doların yükselen eğrisi devam ederken, yatırımcılar gün gün gelişmeleri takip ederek kararlarını yönlendirmeye çalışıyor.  Piyasa uzmanı İslam Memiş, doların gideceği seyre yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu? Dolar için hangi tarihler kritik? Elinde doları olan satmalı mı elinde mi tutmalı?

Kur korumalı TL mevduatı açıklaması 10 soruda tüm detaylarıyla!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 10 soruluk döviz korumalı TL mevduat hesap özeti yayınladı. Açıklamada, kimlerin döviz korumalı mevduat hesabı açabileceği, hangi tarihler arasında döviz korumalı hesap açılabileceği gibi soruların yanıtlarına yer verildi.

Ev sahipleri dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin!

Emlak vergisi ödeme tarihleri gayrimenkul sahipleri tarafından merak ediliyor. Bina, arsa, arazi ya da iş yeri gibi taşınmazlar için ödenen emlak vergisinin hesaplanması ile hangi tarihler arasında ödenmesi gerektiği araştırılan konuların ilk sırasında yer alıyor. 

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor!

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor? Vergi yılı içerisinde alınan konutların bedelinin belirlenmesi nasıl olur? Emlak vergisi hangi tarihler arasında ödenir? İşte tüm soruların yanıtları..

Eylül ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı, hangi ayda hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini Vergi takvimi kapsamında duyuruyor. Buna göre, Eylül ayında hangi vergiler ödenecek? İşte Eylül ayında ödenen vergiler..

ÖzdilekPark AVM'de hangi markalar var?

ÖzdilekPark AVM İstanbul'da hangi markalar bulunacak? ÖzdilekPark AVM Levent İstanbul'da hangi markalar var? ÖzdilekPark Levent AVM'de bulunacak markalar hangileridir? Hangi markalar ÖzdilekPark AVM'de mağaza açacak? İşte ÖzdilekPark AVM marka listesi...

Kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahibi ile kiracısı arasında yapılan kira sözleşmesine uyulmaması, aykırı davranılması gibi nedenler ile kiracı hakkında dava açılabiliyor. Peki kiracı davalarına hangi mahkeme bakar? İşte yanıtı..

Kayyum hangi hallerde atanır?

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır? Kayyumluk görevi ne zaman sona erer?

Hangi evlere kredi verilir?

Konut kredisi tüketici kredilerinin bir çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi konutun teminat altına alınması şartı ile tüketiciye veriliyor. Peki, hangi evlere kredi verilir?

Vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi daireleri ile ilgili esas ve usuller 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi dairesi hangi günler açık?

İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor. Peki vergi borcunu ödemek için hangi günler vergi dairesine gidilmeli? Vergi dairesi hangi günler açık?

Belediyeye hangi vergiler ödenir?

Devlete belediye aracılığı ile bazı vergiler ödeniyor. Vergiler, belli dönemlerde ve belli vergi oranları ile mükellefleri tarafından ödeniyor. Peki belediyeye hangi vergiler ödenir? İşte belediye vergileri...

ankarada hangi tarihler arasında kazı yapılacak Haberi

ankarada hangi tarihler arasında kazı yapılacak


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını yürüten AYKOME yetkilileri, okulların açılması ve yağış mevsiminin yaklaşması nedeniyle can, mal ve trafik güvenliği bakımından kazı sezonunun 11 Ekim'de sona ereceğini belirterek, bahar aylarında sezon başlayana kadar kazı yapılmasına izin vermeyeceklerini bildirdiler.


-ACİL DURUMLARDA KAZI YAPILABİLECEK-

Acil durumlarda ve arızalarda kazı yapılmasına izin verilebileceğini belirten AYKOME yetkilileri,kaçak kazı çalışmalarını önlemek için gezici ekiplerce aralıksız denetim yapılacağını vurguladılar. Yetkililer, vatandaşların duyarlı olmasını da isteyerek, şikayetlerin, ALO 153 numaralı Mavi Masa hattına bildirilebileceğini söylediler. 

AYKOME Genel Kurulu'nda her yıl, kazı sezonunun başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenirken, altyapı çalışmalarının koordineli olarak yürütülmesi sağlanıyor. Asfalt ve kaldırımların, diğer altyapı çalışmaları nedeniyle tekrar tekrar kazılıp yeniden yapılmasını önlemek amacıyla, ilgili kurum, kuruluş ve birimler ortak çalışma yürütüyor.



Ankara...