23 / 05 / 2024

ankarada okullar arası arazi anlaşmazlığı

ankarada okullar arası arazi anlaşmazlığı

Turgut Özal Üniversitesi ile özel bir ilkokul arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle gerginlik yaşandı. Keçiören Etlik'te meydana gelen olayda, iddiaya göre, özel bir ilkokulun arazisi, Turgut Özal Üniversitesi arazisine katılmak istendi.

MEB resmen açıkladı! Okullar 5-6 Mayıs’ta tatil mi? Okullar ne zaman açılacak? İşte okulların açılacağı tarih!

Bugünün en çok araştırılan ve merak edilen konuları arasında okulların ne zaman açılacağı yer alıyor. Peki okullar 5-6 Mayıs’ta tatil mi? Okullar ne zaman açılacak? İşte okulların açılacağı tarih...

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Uğur Okulları 24 yeni okul inşa edecek!

49 yıllık bir geçmişe sahip Uğur Okulları Avrupa'nın en büyük eğitim kurumları arasında yer alıyor. Uğur Okulları şimdilerde 24 yeni okul inşa etmeyi hedefliyor.

Doğa Okulları 2017'de 30 kampüs açacak!

Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, hain darbe girişim sonrası birçok sektörde açıklar meydana geldiğini belirterek, “2017 planlarımız arasında en az 30 kampüs daha açmak var. Bütün bunlar yaklaşık 70 milyon TL'lik bir yatırım gerektiriyor” dedi.

Doğa Okulları'nın Akıllı Okul'u açıldı!

Türkiye'nin makineler arası iletişim (M2M) donanımına sahip ilk "Akıllı Okul"u Doğa Okulları bünyesinde açıldı. Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü, Turkcell teknolojisiyle "Akıllı Okul"a dönüştürüldü.

Afyon Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yıkılacak!

68 yıldır ilimizde eğitim öğretim hayatına devam eden şehrin köklü ve başarılı okulları arasında yer alan Afyon Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin binası yakın bir süre sonra yıkılıp yerine yenisi yapılacak

2003 yılında bazı devlet okulları satışa sunulacakmış!

2003 yılında İstanbul'da bulunan bazı devlet okulları satılacakmış. 35-40 trilyon lira gelir bekleyen Milli Eğitim, satışa çıkaracağı okullar arasında Gedikpaşa İlköğretim Okulu, Etiler Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi de bulunuyormuş.

İstek Belde Okulları, Pergel Grup'un farklı mimarisiyle dikkat çekiyor!

Eğitim kurumları arasında öncü duruşuyla dikkat çeken İstek Vakfı Okulları’ndan İstek Belde Kampüsü, öğrenci ve velilere sunduğu iddialı mimari yaklaşımla da dikkat çekiyor.

Samsun Atakum'daki Tarım Lisesi harabeye döndü!

Türkiye'de sayılı okullar arasında yer alan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi adeta harabeye döndü. Okul bazı insanlar tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Torbalı’da eski fabrika binaları okul oluyor!

Torbalı’da Özel Olgun Koleji ile başlayan özel eğitim kurumlarının sayısı son yıllarda giderek artıyor. Eski fabrikaların yerine açılan okullar arasında denizcilik, sağlık ve veterinerlik gibi farklı alanlarda eğitim veren okullar da bulunuyor

Almanyalı Türk müteşebbisler Avrupa’nın en donanımlı okullarından birini açıyor!

Eğitim kalitesi ile öğrenci ve velileri memnun bırakan sayılı okullar arasında yer alan Gymnasium&RealschuleDialog, Avrupa’nın en donanımlı okullarından birine kavuşuyor. Türk müteşebbislerin yaptırdığı okulun yüzde 80’i tamamlanmış durumda...

Düzce prefabrik okullarından kurtuluyor!

Düzce Valiliği ve AKFEN İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş arasında imzalanan iş birliği protokolüyle Hikmet Akın Ortaokulu yeni çehresine kavuşacak. Düzce prefabrik okullarından kurtuluyor...

ÇEDBIK Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Yeşil Okullar anlaşmasına dahil oldu!

ÇEDBİK bugüne kadar sürdürdüğü bilinçlendirme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve Cape Town Dünya Yeşil Binalar Konseyleri Kongresi’nde “YEŞİL OKULLAR” anlaşmasına imza atarak Türkiye’yi projeye dahil olan 29 ülke arasına soktu...

ankarada okullar arası arazi anlaşmazlığı Haberi

ankarada okullar arası arazi anlaşmazlığı

Turgut Özal Üniversitesi inşaatında çalışan işçiler ilkokulun tel örgülerini yıkarak araziyi Turgut Özal Üniversitesi arsasına katmak istedi. 


"ÇOCUKLAR ORADA OYNUYOR" 

İlkokul yetkililerinden alınan bilgiye göre, arazinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Turgut Özal Üniversitesi'ne satıldığı ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokulun yeşil alan olarak kalması kararının çıktığı belirtildi. Yetkililer, okul bahçesinin öğrencilerin eğitimine katkı sağladığını, boş vakitlerinde atlara bindiklerini, kümeslerden yumurta topladıklarını ve bundan mutlu olduklarını ifade etti. Arazinin Turgut Özal Üniversitesi'ne katılmasıyla öğrencilerin nefes alamayacaklarını ifade eden yetkililer, bunun öğrencileri olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. Üniversite yetkilileri ise ilkokulla yaşanan gerginliğin nedeni hakkında sorulan soruları cevapsız bıraktı. 


Sabah...