28 / 04 / 2024

2003 yılında bazı devlet okulları satışa sunulacakmış!

2003 yılında bazı devlet okulları satışa sunulacakmış!

2003 yılında İstanbul'da bulunan bazı devlet okulları satılacakmış. 35-40 trilyon lira gelir bekleyen Milli Eğitim, satışa çıkaracağı okullar arasında Gedikpaşa İlköğretim Okulu, Etiler Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi de bulunuyormuş.



2003 yılında bazı devlet okulları satışa sunulacakmış!


Sahibinden satılık okullar!


Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, İstanbul'da satılacak okullardan 35-40 trilyon lira gelir beklediklerini söyledi


    İSTANBUL Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, satışa sunulacak okullarla ilgili belgeyi en geç 15 Temmuz'a kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na vereceklerini açıkladı. Listenin ilk sıralarında Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Etiler Lisesi, Levent Kız Meslek Lisesi ve Gedikpaşa İlköğretim Okulu var. Balıbey, bu okulların seçilmesine gerekçe olarak, sit alanında yer almamalarını, öğrenci sayılarının az olmasını ve arazilerinin son derece kıymetli olmasını gösterdi. Balıbey, ''Bu okullardan elde edilecek gelir tahmini 35-40 trilyon lira'' dedi.


YERLERİ ÇOK KIYMETLİ


    Satılacak okullar listesinde üst sıralarda yer alan Etiler Lisesi ve Anadolu Turizm Meslek Lisesi'ne paha biçilemiyor. Etiler'de 12 yıldır emlak komisyonculuğu yapan Burak Emlak'tan Murat Kırmızı her iki okulun arazisinin de çok değerli araziler olduğunu belirtiyor. Özellikle, 20 bin metrekarelik arsasıyla Anadolu Turizm Meslek Lisesi'nin çok cazip bir arsa olduğuna değinen Murat Kırmızı şunları söylüyor: 


    ''Buralarda arsanın metrekaresi ortalama bin dolar. Dört tarafı da anayolla cephe olan Turizm Lisesi'nin arazisinin imar durumu 2.5 kat. Bu nedenle şu andaki değeri 11-12 milyon dolar civarında. Ancak yakındaki Akmerkez emsal alınıp da imar durumu değişirse arazinin değeri 20 milyon doları geçer. Etiler Lisesi ise yaklaşık 5 bin metrekare. Ancak biri satın aldıktan sonra yıkıp yeni bir bina yapmak isterse buradan yol geçmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Yani biraz riskli bir arazi. Bu riski göze alan birisi için onun da değeri 5 milyon dolar civarında.''


(2003 yılında 1 dolar 1.394.761 liraya, Reşat Altın ise 136.000.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 5 Temmuz 2003



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön