13 / 05 / 2024

özelleşen okullar

özelleşen okullar

2003 yılında İstanbul'da bulunan bazı devlet okulları satılacakmış. 35-40 trilyon lira gelir bekleyen Milli Eğitim, satışa çıkaracağı okullar arasında Gedikpaşa İlköğretim Okulu, Etiler Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi de bulunuyormuş.

İstanbul'da fiyatı en çok artan ürünler açıklandı!

İstanbul'da eylül ayında fiyatı en çok yükselen ürün okulların açılmasının da etkisiyle defter oldu.  En büyük düşüş ise erikte görüldü. İşte detaylar...

Okul servis ücretleri tavan yaptı: En yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu! 

Okul servisi ücretlerinde yaşanan artış, okulların açılmasıyla yeniden gündeme geldi. Açıklanan rakamlara göre, en yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu. İşte ayrıntılar...

Beslenme çantası haftalık en az 192 lira, aylık ise 770 liraya dolacak!

Bugün itibarıyla okullar yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor. Çocuklarını okutmaya çalışan veliler için en basit beslenme çantasının maliyeti haftalık en az 192 lira olurken, aylık ise 770 lira oldu.

Bu yıl okul çantaları en ucuz 1.000 TL'ye dolacak! Kırtasiye ürünlerinde yüzde 75 yükseliş! 

Okulların açılmasına günler kala, velilerin okul alışverişi telaşları başladı. Kırtasiye malzemelerinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 40 ile 75 arasında artış yaşanırken bu sene bir okul çantasını doldurma maliyeti en az 1.000 TL olacak.

Öğrencilerin okul masrafları katlandı! Geçen sene 3 bin 296 TL olan masraflar, bu yıl 6 bin 755 TL oldu! 

Okulların açılmasına sayılı günler kala okul masrafları gündeme geldi. Geçen sene 3 bin 296 TL olan masraflar, bu yıl 6 bin 755 TL oldu. İşte o kalemler...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Uzaktan eğitime geçen üniversiteliler dikkat! Evinizden para kazanacaksınız!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından okulları kapanarak online eğitime sistemine geçen üniversite öğrencilerinin evinden çıkmadan yapabileceği ek işler neler?

Son dakika… Bakan Özer şimdi açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

Geçen hafta meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra bölgede arama, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken,  depremden sonra okullar kapandı ve hayat adeta durdu. Peki okullar hangi tarihte açılacak? Bakan Özer’den son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar…

Enerjiden, zamandan ve paradan tasarruf ettiren indirimli çamaşır makineleri! 26 Ocak 2023 fiyat listesi

Yüksek teknolojiyle tasarlanan ve gitgide özelleşen çamaşır makineleri ev işlerinde sizlere hijyenik sonuçlar sunuyor.

Okul servis ücretleri ne kadar? İşte en kısa ve en uzak mesafe servis ücretleri!

Okulların açılması ile birlikte servis ücretleri de araştırılan konular arasına girdi. İşte en kısa ve en uzak mesafe servis ücretleri!

Kırtasiye ürünlerine Migros'tan dev indirim! Okullar açılmadan Migros'a koşun! İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük süpermarketlerinden biri olan Migros, okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiye ürünlerinde kaçırılmayacak fırsatı başladı.  Peki, Migros'ta kırtasiye ürünlerinin fiyatları ne kadar? İşte  11 Eylül 2022 fiyat listesi...

Size en uygun iPad modeli hangisi? Apple’ın en çok satan tabletlerinden iPad Pro 1 Eylül 2022 fiyat listesi..

Okulların açılması ile birlikte dizüstü bilgisayar ve tablet bilgisayarlar hepimizin radarında. Apple’ın en çok satan tabletleri ne kadar? Teknik özellikleri ne? İşte haberin devamı….

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

özelleşen okullar Haberi

özelleşen okullar



Sahibinden satılık okullar!


Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, İstanbul'da satılacak okullardan 35-40 trilyon lira gelir beklediklerini söyledi


    İSTANBUL Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, satışa sunulacak okullarla ilgili belgeyi en geç 15 Temmuz'a kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na vereceklerini açıkladı. Listenin ilk sıralarında Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Etiler Lisesi, Levent Kız Meslek Lisesi ve Gedikpaşa İlköğretim Okulu var. Balıbey, bu okulların seçilmesine gerekçe olarak, sit alanında yer almamalarını, öğrenci sayılarının az olmasını ve arazilerinin son derece kıymetli olmasını gösterdi. Balıbey, ''Bu okullardan elde edilecek gelir tahmini 35-40 trilyon lira'' dedi.


YERLERİ ÇOK KIYMETLİ


    Satılacak okullar listesinde üst sıralarda...