28 / 04 / 2024

Uzaktan eğitime geçen üniversiteliler dikkat! Evinizden para kazanacaksınız!

Uzaktan eğitime geçen üniversiteliler dikkat! Evinizden para kazanacaksınız!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından okulları kapanarak online eğitime sistemine geçen üniversite öğrencilerinin evinden çıkmadan yapabileceği ek işler neler?



Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin ardından üniversiteler tatil edilirken, öğrenciler yılı uzaktan eğitimle tamamlayacak. Ancak kendi illerinden başka şehirlere okumak için giden ve dolayısıyla part time işlerde çalışan öğrenciler de büyük bir şok yaşadı. Ancak bu öğrenciler için uzaktan eğitim döneminde evde yapılacak işler de var.

İşte o ek işler…

Uzaktan eğitime geçen üniversiteliler dikkat! Evinizden para kazanacaksınız!

İÇERİK YAZARLIĞI

Günümüzde çok popüler olan ve birçok kişinin ilgisini çeken içerik yazarlığı, öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği bir ek iş. Ancak çok fazla iş deneyimi aramayan bu alan, yazım ve dilbilgisi kurallarına hâkim olmayı gerektiriyor. Genellikle freelance (serbest zamanlı) olarak yapılması da öğrencilerin derslerine yeterli vakti ayırmalarına imkân tanıyor.

ONLINE ÇEVİRMENLİK

DÜNYA’da yer alan habere göre, eğer yabancı diliniz varsa işiniz çok kolay. Zaten bölümü bu olan öğrenciler, sıklıkla internet üzerinden yazılı metin çevirisi yapmakta. Özellikle de kitap çevirisi en sık tercih edileni. Online olarak çevirmenlik yapmak, öğrencilere ek gelir getirmekle kalmıyor, aynı zamanda alanda profesyonel iş deneyimi kazanmalarını da sağlıyor.


Geri Dön