29 / 04 / 2024

Yargıtay'dan özel okul ücreti kararı! Milyonlarca veliyi ilgilendiriyor!

Yargıtay'dan özel okul ücreti kararı! Milyonlarca veliyi ilgilendiriyor!

Zonguldak'ta bir öğrenci velisinin pandemi döneminde uzaktan eğitime geçen özel okula olan ücret taksitinin iptaline yönelik açtığı davada karar çıktı.



Zonguldak’ta özel bir okulda eğitim gören E.K.T. adlı öğrencinin velisi, pandemi sebebiyle eğitimin uzaktan olmasını sebep göstererek 3 bin 600 lira tutarında ödediği iki taksitin tarafına ger ödenmesi için Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Tüketici Hakem Heyeti, öğrencinin okula gitmemesini gerekçe göstererek ödenen taksitlerin iade edilmesine karar verdi.

KARARA OKULDAN İTİRAZ GELDİ

Yargıtay dan özel okul ücreti kararı! Milyonlarca veliyi ilgilendiriyor!

İlgili özel okulun avukatı İbrahim İlkbahar kararı yargıya taşıyarak itiraz hakkını kullandı. Zonguldak 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, derslerin mevzuata uygun olarak devam ettiğini, fakat yapılamayan spor, sosyal etkinlik, beslenme gibi etkinliklerin eğitim amacıyla yapıldığını göz önünde bulundururak, pandemi döneminin her iki taraf için de borçların karşılanmasında mücbir sebep sayılacağına, hakka uygunluk gereği paylaştırmanın doğru olacağına, bu gerekçe ile toplam bedelin yaklaşık %24’üne tekabül eden 3 bin 600 Türk Lirası'nın öğrenci velisinin ödememesine karar vererek, yapılan itirazı reddetti.

ADALET BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ


Geri Dön