27 / 04 / 2024

2023-2024 Akademik yılında hangi üniversiteler online eğitime geçiyor? İşte detaylar

2023-2024 Akademik yılında hangi üniversiteler online eğitime geçiyor? İşte detaylar

2023-2024 akademik yılına sayılı günler kala, öğrenciler birçok sürprizle karşı karşıya. Online eğitime geçiş yapan üniversiteler, yüz yüze eğitim bekleyen öğrencileri hayal kırıklığına uğratıyor. Bu nedenle bazı okullara öğrencilerin gitmesine gerek kalmayacak. İşte o okullar...



Son zamanlarda sıkça konuşulan online eğitim konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Belirli üniversiteler, online eğitim sistemine geçiş yapacaklarını resmi açıklamalarla duyurdular. Rektörlük tarafından yapılan bu bilgilendirmelerle, söz konusu üniversitelerin online eğitim formatına geçişi kesinleşmiş oldu. Üç farklı üniversite, rektörlüklerinin yaptığı duyuru ile online öğretime geçiş yapacaklarını açıkladı. Uygulamalı derslerin haricinde, tüm bölümler için uzaktan eğitim süreci aktif hale gelecek. İşte online eğitime geçiş yapacak olan eğitim kurumları...

Malatya Turgut Özel Üniversitesi online eğitime geçti

Rektör Prof. Dr. Recep Bentli, 2023-2024 akademik yılı güz dönemi için lisans ve ön lisans programlarının çevrimiçi eğitimle gerçekleştirileceğini belirtti. Bentli, bu bölümlerin hangileri olduğuna dair bilgilerin 11 Eylül Pazartesi günü senato kararı ile açıklandığını ifade etti.

 2023-2024 Akademik yılında hangi üniversiteler online eğitime geçiyor? İşte detaylar

Adıyaman Üniversitesi online eğitime geçti

4 Eylül 2023 tarihinde Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, üniversitenin 2023-2024 akademik yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin online olarak yapılacağını açıkladı. Prof. Dr. Kelleş, bu kararın öğrencilerin ve öğretim üyelerinin sağlığını korumayı amaçlayan bir önlem olarak alındığını belirtti. Adıyaman Üniversite’si şu açıklamayı yapmıştır:"Rektörümüzün liderliğinde 4 Eylül 2023 tarihinde toplanan Üniversite Senatomuz, yaklaşan 2023-2024 Akademik Yılı için dikkate alınması gereken birçok faktörü değerlendirmiştir. 6 Şubat'ta yaşanan deprem etkileri, üniversitemizin binaları ve ders mekânlarında oluşan hasar, kampüsteki altyapısal sorunlar, halen devam eden veya tamamlanmış inşaat ve onarım işleri, çalışanlarımızın konaklama ihtiyaçları ve öğrencilerimizin muhtemel yaşayabileceği zorluklar gibi konular değerlendirilerek bu karara varılmıştır."

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi online eğitim kararı

6 Şubat 2023'te meydana gelen deprem olayı sonrasında, Kahramanmaraş Üniversitesi de internet üzerinden eğitim vermeye karar verdi. 2023-2024 akademik yılı için eğitimin çevrimiçi olacağı açıklandı. Hangi bölümlerin online eğitim alacağı ise 7 Eylül 2023'te duyurulmuştu.

Sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi! Ödeme tarihleri belli oldu! Hemen başvurun!

Kriz eğitim sektörünü vurdu: En az 3 bin okul kapanacak

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Geri Dön