21 / 05 / 2024

ankaradaki askeri birlikleri

ankaradaki askeri birlikleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan İstanbul ve Ankara'daki askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona erdi.

Florya'daki askeri arazinin imar planı yeniden askıda!

Florya Şenlikköy Mahallesi’ndeki 34 bin 353 metrekarelik askeri alanın imar planı bugün yeniden askıya çıkarıldı...

Boşaltılacak askeri alanların taşınma maliyeti hesaplanıyor!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bolaştılmasına karar verilen askeri alanlarla ilgili açıklama yaptı. Işık, askeri alanların taşınma maliyetinin hesaplandığını söyledi.

Derince Askeri Hastanesi'nin yıkım ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haftalık encümen toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir’e devredilen Derince Askeri Hastane’nin boşaltılan binasının yıkım ihalesi gerçekleşti.

Bingöl'deki askeri alan belediyeye devredildi!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin uzun süredir uğraş verdiği askeri alan, imzalanan protokolle birlikte belediyeye devredildi.

Güney Kore, golf sahasıyla askeri araziyi takas etti!

Güney Kore, Amerikan Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) için golf sahasıyla askeri araziyi takas etti.

Askeri hastaneler yeniden dizayn ediliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum İl sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından askeri hastanelerle ilgili bilgi verdi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sadece kolluk kuvvetlerine, askerlere, polislere hizmet etmek üzere dizayn edildiğini söyledi.

Florya'da askeri arazinin imar planı değişikliği iptal edildi!

Florya Şenlikköy Mahallesi’ndeki 34 bin 353 metrekarelik askeri alanın imar planı değişikliği iptal edildi.

Paylaşılamayan askeri alanlar ne olacak?

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Abbas Güçlü bugünkü köşesinde "Paylaşılamayan askeri alanlar?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte detaylar..

Askeri arazilere ilişkin 23 sorun TBMM'de!

Kent dışına taşınacak askeri birliklere ve arazilerine ilişkin olarak CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a 23 soru sordu..

Askeri alanların belediyelere verileceği iddiası mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, boşaltılacak askeri alanların kentsel dönüşüm için belediyelere verileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Askeri arazilerde kentsel dönüşüm meclis gündeminde!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, “Askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz.” açıklamasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Bakan Işık’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Tuzla askeri alan imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Tuzla Askeri Alanlara ilişkin 15 Ocak 2016 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlar ile ilgili imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Askeri araziler kentsel dönüşüme verilecek!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirterek, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Işık: "Belediyeler de bu alanları istiyor. Ona uygun adım atacağız” dedi.

ankaradaki askeri birlikleri Haberi

ankaradaki askeri birlikleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan İstanbul ve Ankara'daki askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona erdi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık askeri arazilerin kamuya açılacağını, bunlardan bir kısmının halkın kullanımına sunulacağını söyledi.


Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığında taşınma işlemleri, ağustos ayının sonuna doğru başladı. 


Bu kapsamda Eğitim Destek Tabur Komutanlığına bağlı 62 tank ile 37 zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracı, Şereflikoçhisar'a taşındı. Tanklar, tank taşıyıcılarla birliklerinden çıkarıldı. Kışladaki malzemeler ise tırlarla taşındı. 


Komutanlıktaki 66 tank ile 43 zırhlı personel taşıyıcı da Kurban Bayramı'nın ardından demiryoluyla Burdur'daki askeri birliğe nakledilecek. 


Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki taşınma işlemleri ise tamamlandı. Buradan 40 tank, zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracının bulunduğu 110...