03 / 05 / 2024

Ankaradaki konutlarda doğalgaz tehlikesi

Ankaradaki konutlarda doğalgaz tehlikesi

Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, konutlarda doğalgazın güvenli kullanımını sağlamak üzere ücretsiz denetime başladı. Abonelere tesisattaki kusurları gidermeleri için 15 gün süre verilecek.

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağının müjdesini vermişti. Peki ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Doğalgaz kesintisinde son dakika! Konutlarda...

Doğalgaz kesintisi olacak mı? 10 gün süreyle doğal gaz akışında kesinti olacağına ilişkin açıklamalarda son dakika haberleri geliyor. Doğalgazdaki kesinti konutlara yansıyacak mı? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Elektriğin fiyatı bir yılda yüzde 32.3, doğalgazın yüzde 34.7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, konutlarda kullanılan elektriğin fiyatı yüzde 32.3, doğalgazın fiyatı yüzde 34.7 yükseldi.

Konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektrik tüketimi arttı!

Soğuklar, konutlarda kullanılan Doğalgaz tüketimini de artırdı. Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), konutların gaz ihtiyacını karşılamak için ‘çok ivedi' başlıklı yazıyla müşterilerine gaz kesintilerine başladığını bildirdi.

1994 yılında İstanbul'da doğalgaz kullanımı yaygınlaşıyormuş!

1994 yılında İstanbul'da doğalgaz kullanımı konutlarda yaygınlaşıyormuş, beş yıldızlı oteller ise yavaş yavaş doğalgaza geçiyormuş. 101 sanayi kuruluşu, 6 büyük otel ve 125 bin konut doğalgaz kullanıyormuş.

Ankara'daki konutlarda doğalgaz tehlikesi!

Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, konutlarda doğalgazın güvenli kullanımını sağlamak üzere ücretsiz denetime başladı. Abonelere tesisattaki kusurları gidermeleri için 15 gün süre verilecek.

Doğalgaz tüketiminin yüzde 20,78'i konutlarda gerçekleşti!

Doğalgaz tüketimi yüzde 5,7 arttı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerine göre, 2013'te doğalgaz tüketiminin yüzde 20,78'i konutlarda, yüzde 45,85'i elektrik üretiminde, yüzde 25,11'i sanayide gerçekleşti.

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri 2014!

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri Ocak- Haziran 2014 verileri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 22 Ekim 2014 tarihinde açıklandı. Verilere göre, konutlarda 1 kWh elektrik için ilk altı ayda ortalama 35,4 kuruş ödendi..

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri yayınlandı!

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri yayınlandı. Bu yılın ocak-haziran döneminde konutlarda 1 kWh elektrik için ortalama 35,4 kuruş, 1 metreküp doğalgaz için ortalama 104,2 kuruş ödendi.

Başkent Doğalgaz konutlarda tesisat kontrolleri başlattı!

Başkent Doğalgaz konutlarda tesisat kontrolleri başlattı. Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü (Başkentgaz), Ankaralıların can ve de mal güvenliğini sağlamak amacı ile meskenlerde iç tesisat kontrolleri başlattı.

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

Ankaradaki konutlarda doğalgaz tehlikesi Haberi

Ankaradaki konutlarda doğalgaz tehlikesi

Çankaya Akpınar Mahallesi'nde yapılan denetimlerde konutların yüzde 82'sinde sağlıklı doğalgaz tesisatı olmadığı ortaya çıktı. 


Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi arasında 19 Kasım 2014 tarihinde imzalanan “denetimde işbirliği protokolü” hayata geçirildi. Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası'nın oluşturduğu ortak teknik ekip, güvenli doğalgaz kullanımın daha da önem kazandığı soğuk kış günlerinde denetim için sokağa çıktı.


15 GÜN SÜRE VERİLECEK


İlk denetimlere eşlik eden BAŞKENTGAZ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yetik, “Doğru kullanıldığında doğalgaz temiz ve güvenli bir yakıt. Olumsuz bir durum yaşanmaması için cihaz, baca ve doğalgaz tesisatlarının periyodik kontrolünün yapılması gerikyor. Soğuk kış günlerinin güvenli geçmesı için denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.  


Denetim ekiplerinin Çankaya'dan sonraki durağı, zehirlenme vakalarının en çok yaşandığı Yenimahalle olacak. Cihaz ya da  doğalgaz tesisatında tespit edilen abonelere kusurları gidermeleri...