30 / 04 / 2024

ankaradaki mania hattının kaldırılması sektörü nasıl etkileyecek

ankaradaki mania hattının kaldırılması sektörü nasıl etkileyecek

Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırılan mania hattının kaldırılmasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan ise “Mania hattı kalkınca Eskişehir yolu Manhattan olur." açıklamasında bulundu.

Kocaeli Akçaray tramvay hattının 2. etabı tamamlanıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray tramvay hattının 2. etabını tamamlıyor.

Haliç-Kemerburgaz tren hattının planları iptal edildi!

Belgrad Ormanları’ndan geçecek olan Kemerburgaz tren hattının ihalesinin ekonomik olmadığı gerekçesi ile iptal edilmesinin ardından İBB, Kemerburgaz tren hattının planlarını da iptal etti. 

Kartepe teleferik hattının temeli atıldı!

Kocaeli Kartepe'de yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek teleferik hattının temeli atıldı...

Haliç - Kemerburgaz Dekovil Hattı'nı Kağıthane Belediyesi yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yapımından vazgeçtiği dekovil raylı sistem hattını Kağıthane Belediyesi tamamlayacak. Güneş enerjisi ile çalışacak ve nostaljik nitelikli yeni dekovil hattı 3 kilometre olacak.

Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın katkısı 800 milyon euro!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ekim’de hizmete açılan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın ikinci etabı olan Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ekonomiye 800 milyon Euro'luk katkı sağlaması bekleniyor.

Gebze-Darıca Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil Metro Hattı'nın temel atma töreni gerçekleştirildi...

Gebze-Darıca Metro Hattı'nın temeli 20 Ekim'de atılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze-Darıca arasında inşa edilecek Gebze Darıca Metro Hattı'nın temeli 20 Ekim Cumartesi günü saat 10:30'da atılacak.

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın yüzde 92'si tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın yüzde 92'sinin tamamlandığını açıkladı. Turhan, projenin yıl sonunda hizmete açılacağını söyledi.

OMÜ kampüs hattının yüzde 95’i tamamlandı!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının yüzde 95’lik kısmı tamamlandı. 800 metrelik güzergahta bulunan raylar ısıtılarak sefer yapılacak.

İstanbul'da proje aşamasındaki 15 metro hattının haritası!

İstanbul'da metroya yakın ev almak isteyenler için proje aşamasındaki 15 metro hattını araştırdık. İşte yakında zamanda hizmete açılacak o metrolar...

İstanbul'da inşaat aşamasındaki 14 metro hattının haritası!

İstanbul'da ev almak isteyenler özellikle metroya yakın olmasını istiyor. İstanbul'da inşaatı devam eden 14 metro hattı bulunuyor. İşte İstanbul'da inşaat aşamasındaki 14 metro hattının haritası...

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın test seferleri sürüyor!

Ağustos ayında hizmete alınması planlanan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın ikinci etabının test seferleri sürüyor..

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın seferlerine, ikinci etap olan Yamanevler-Sancaktepe bölümünün deneme sürüşlerinin başlaması sebebiyle ara verildi. 

ankaradaki mania hattının kaldırılması sektörü nasıl etkileyecek Haberi

ankaradaki mania hattının kaldırılması sektörü nasıl etkileyecek

Ankara’nın çevresinde bulunan sivil ve askeri havaalanları için uygulanan ve bu bölgelerde belli bir yükseklikten sonra yapılaşmaya izin verilmeyen ‘’Mania hattı yasağı’’ delinmeye çalışılıyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,“Mania hattı, yapılan görüşmeler sonucunda Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırıldı. Güvercinlik Havaalanı konusunda da Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor” açıklaması yaptı.


MANHATTAN OLUR

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise “Mania hattı kalkınca Eskişehir yolu Manhattan olur. 70 katlı 80 katlı yapılarla kent, kent olmaktan çıkar. Ankara’nın altyapısı bunu kaldırmaz. Böyle bir karar kentin insan öncelikli değil, yağma öncelikli değişeceğinin göstergesidir. Ankara Cumhuriyetin başkentidir, yağma imparatorluğunun değil'' dedi.


Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu üyesi Ulaşım uzmanı Erhan Öncü'de mania hattının kaldırılmasına “ Ankara'da her şeyi...