23 / 05 / 2024

ankaralı müteahhitlerden terör tepkisi

ankaralı müteahhitlerden terör tepkisi

Başkent Ankara’da askeri servis araçlarına düzenlenen bombalı saldırı tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Ankaralı işadamları da yaptıkları açıklamalarla terörü lanetlerken, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Müteahhitlerden vergi adı altında haraç toplandı!

Diyarbakır merkezli 5 şehirde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının bölgedeki belediyelerin ihalelerine giren müteahhitlerden vergi adı altında para topladıkları tespit edildi.

Hakkari'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

Hakkari Yüksekova'da Toplu Konut İdaresince (TOKİ) terör mağdurları için inşa edilen ve yapımı tamamlanan bin 256 konut, hak sahiplerine teslim ediliyor.

Sur'da terör mağdurlarının evleri 2020'de teslim edilecek!

Diyarbakır Sur'da 2015 yılında terör örgütü PKK'nın kazdığı çukur ve hendeklerin sonucunda yaşanan çatışmalar sonrasında yıkılan evlerin yerine inşa edilen evlerin büyük bölümü tamamlandı. Evlerin, 2020 yılında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Şırnak'ta 582 terör mağduru yeni evine kavuştu!

Terör mağdurları için Şırnak Gazi Paşa, İsmet Paşa ve Bahçelievler mahallelerinde yapımı tamamlanan 582 konut için kura çekimi yapıldı. Aileler evlerine kavuştu...

Kentsel dönüşüm de terör kadar önemli!

Çevre Bakanı Kurum, "Terörle mücadeleye büyük bedel harcıyoruz, aynı kentsel dönüşüm de terör kadar önemli çünkü yenilenmesi gereken 6,7 milyon konut var. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye'de 20 milyon konut varsa neredeyse yüzde 30'u. Yüzde 30 riskli binada yaşıyor demek" dedi...

Nusaybin'de terör mağdurları, konut ve iş yerlerine kavuştu!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör mağdurları için yapımı tamamlanan 342 konut ve 36 ticari iş yeri için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Şırnak'taki terör mağdurlarına aylık 605 TL kira yardımı!

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın hayatı hiçe sayan saldırılarıyla büyük zarar verdiği vatandaşın yaraları sarıldı.

Terör mağdurları konutlarına kavuşacak!

Şırnak'ta terör mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yaptırılan konutlar 4 ay sonra hak sahiplerine teslim edilecek...

Devre mülk dolandırıcılığına dikkat!

Son dönemlerde "Bedava tatil kazandınız" mesajıyla başlayan süreçte yapılan devre mülk dolandırıcılığında birçok kişinin mağdur olduğu açıklandı. 

TOKİ 60 şehirde 193 kentsel dönüşüm projesi yürütüyor!

TOKİ 60 şehirde 193 kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini söyleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, konut projelerinde yangınlara karşı dirençli malzeme kullandıklarını belirtti.

ankaralı müteahhitlerden terör tepkisi Haberi

ankaralı müteahhitlerden terör tepkisi

Hain saldırının ardından Ankaralı işadamlarından gelen mesajlar şöyle:



OMSİAD (OFİS MOBİLYASI SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ) BAŞKANI, ERSA MOBİLYA İCRA KURULU BAŞKANI ERCAN ATA:

Hain saldırılar ülkenin kırsalında da olsa, kalbinde de olsa Türkiye ne bir Irak, ne de bir Suriye olmayacaktır. Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmek isteyen güçlere karşı en iyi cevabı, biz Türk işadamları çok daha fazla çalışıp, çok daha fazla üretip, dünya sahnesindeki varlığımızı daha da artırarak vereceğiz. Mobilyasından, turizmine; hizmetinden, bilişimine kadar tüm sektörlerde olağanüstü başarılarımız kesinlikle terörün gölgesinde kalmayacak, tüm dünya bizi takdirle izlemeye devam edecek. Bizler bu kararlılıkta oldukça teröristler ve yandaşları asla hedeflerine ulaşamayacaklar. Hain saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.



ŞAHİKA...