08 / 05 / 2024

ankaranın 5 yıldızlı amblemi

ankaranın 5 yıldızlı amblemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Atakule silueti, iki adet minare ve hilalin üst kısmında Ankara Kalesi figürleri ile 5 yıldızdan” oluşan amblemine yapılan itiraz, 4. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi...

Mersin Erdemli'ye 623 milyonluk dev yatırım! 5 yıldızlı otel, apart ve iş yeri için start verildi!

Mersin İli, Erdemli İlçesi, Tömük Mahallesi, Athena Yapı İnşaat tarafından 1 Adet 150 Odalı 5 Yıldızlı Otel, 60 Adet Apart ve 1 Adet İş yeri yapılması planlanıyor.

Port Nature Otel oda sayısını artırıyor! Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak! 

Antalya İli, Serik İlçesi, Boğazkent Mahallesi, 273 ada, bir parsel üzerinde Aras İnşaat tarafından yapılan Port Nature Otel’de kapasite artışına gidiliyor. Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak.

Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e çıkacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da 2 bin 600 şezlong kapasiteli Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajı'nı hizmete açacak, böylece 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e ulaşacak...

5 yıldızlı otel icradan satılacak! İşte dudak uçuklatan fiyatı

Antalya'nın Kemer ilçesinde 11 bin metrekare alan üzerine kurulu 5 yıldızlı otel icradan satılacak. İşte denize sıfır konumdaki Palmet Beach Resort Hotel'in özellikleri...

İzmir'de 5 yıldızlı otel binasına ilk depremzedeler yerleşti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ata Holding’in büyük hissedarları olduğu eski 5 yıldızlı otel binası, depremzedeleri misafir etmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi binanın 380 odasını depremzedelere açmıştı.

Ordu’ya 5 yıldızlı otel yatırımı!

İş insanı Naci Şanlıtürk, Ordu’da 5 yıldızlı otel inşa edecek.İnşaatı başlanan otelin önümüzdeki yıl hizmete açılması planlanıyor.

Ordu Çambaşı Yaylası'na 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. ve Ordu iş dünyasının sayılı isimlerinin ortaklığında, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda inşa edilmesi planlanan 5 yıldızlı otelin temeli atılıyor.

Özak GYO'dan Antalya'ya 5 yıldızlı otel projesi!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), turizmde hedef büyüttü. Bölgeye 5 yıldızlı otel yatırımı yapacak şirket, projesinin inşaat yapı ruhsatını aldı.

Manavgatlı vatandaşlar 5 yıldızlı otelin tesislerini yıktı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 yıldızlı otelin günübirlik alanı işgal ettiğini iddia eden, aralarında muhtarların da olduğu 5 mahalleden yaklaşık 100 kişi otele ait tesisleri yıktı.

Rize'ye yeni 5 yıldızlı otel geliyor!

Rize'de 2016 yılında yıkılan Dedeman Otel'in yerine yapılan yeni otel binasının inşaatı hızla devam ediyor. 5 yıldızlı otelin 2019 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Antalya’ya 5 yıldızlı devlet hastanesi geliyor!

Antalya'nın Aksu ilçesine devlet hastanesi yapılması için Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazi Sağlık Bakanlığı'na tahsisi gerçekleştirilmişti. Antalya’ya 5 yıldızlı devlet hastanesi inşa edilecek. 

Vadistanbul’un 5 yıldızlı oteli için Radisson Hotel ile anlaşıldı!

İstanbul’un yeni iş ve yaşam merkezi olarak Ayazağa’da hayata geçirilen Vadistanbul bünyesindeki 5 yıldızlı otelin, Radisson Blu markasıyla hizmete açılması için ön hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye'de 5 yıldızlı yaşlı oteli için düğmeye basıldı!

Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleriyle dünyanın yıldızı olan Türkiye, yaşlı bakımında da marka olacak. İki farklı bakanlığın ortak girişimiyle 'yaşlı bakımı' konusunda 5 yıldızlı otel kurulması için start verildi. 2023 hedefi olan 20 milyar dolarlık sağlık turizminin altyapısını oluşturacak ça

ankaranın 5 yıldızlı amblemi Haberi

ankaranın 5 yıldızlı amblemi


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Atakule silueti, iki adet minare ve hilalin üst kısmında Ankara Kalesi figürleri ile 5 yıldızdan” oluşan amblemine yapılan itiraz, 4. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.


Böylelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin amblemi mevcut haliyle onaylanmış oldu.


Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin iptali üzerine 15 Temmuz 2011’deki olağan oturumda yeni amblemi belirlemişti. Hem Türkiye tarihine hem de Ankara’ya ilişkin çeşitli özellikler taşıyan amblem, Belediye Meclisi’nde kabul edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştı.


Yeni amblemin kullanımına ilişkin yapılan itiraz ise Ankara 4. İdare Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme, “81 Madde ile (5272 sayılı Belediye Kanunun 81. Maddesi) Belediye Meclislerine, Belediyeyi tanıtıcı amblem, bayrak ve falama belirleme konusunda Karar alma yetkisi tanınmış olup, Anılan yetki uyarıcınca davalı idarece, Ankara’yı kendine özgü kimliği ile tanıtıcı nitelikte olan...