16 / 05 / 2024

ankaranın milyar dolarlık projeleri

ankaranın milyar dolarlık projeleri

AK Parti'nin seçimlerden tek başına iktidar çıkması, Başkent Ankara'daki beklentileri artırdı. Ulaşımdan enerjiye, sağlıktan turizme kadar milyarlarca dolarlık projeler, dört yıllık süreçte hayata geçecek.

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu

Microsoft Corp, "Call of Duty" video oyun yapımcısı Activision Blizzard Inc'i satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık anlaşmada, Cuma günü ABD'li bir yargıcın özel takım elbiseli oyuncuların satın alma işlemini önceden engellemesine izin vermemesi üzerine olası bir erken yasal engelden kurtuldu.

Merkez Bankası'nın milyar dolarlık müdahale

Merkez Bankası TL'deki değer yitiğini sınırlamak için 18 ayda 177 milyar dolar satarak piyasaya müdahalede bulundu. Seçimlere sayılı zaman kala Merkez'in sadece Nisan ayında 50 milyar dolarlık satış yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

Dünyanın en zengin 9'uncu kişisi Mukesh Ambani'nin 27 katlı 1 milyar dolarlık evi!

Dünyanın en zengin 9'uncu kişisi olan Hintli Mukesh Ambani, 1 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en pahalı evi olan 27 katlı binada yaşıyor.

İran ile Çin arasında 400 milyar dolarlık anlaşma yapıldığı yönündeki iddialar doğru değil!

İran-Çin Ticaret Odası Başkanı Muhammed Rıza Hariri, İran ile Çin arasında 400 milyar dolarlık anlaşma yapıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Malezya'nın 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi!

Malezya ve Çin İletişim İnşa Şirketi arasında imzalanan 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi. Malezya Ekonomik İşler Bakanı Muhammed Azmin Ali, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yıldız Holding 2 milyar dolarlık gayrimenkulünü satıyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar bugünkü yazısında Yıldız Holding'in ihracata yükleneceğini ve 2 milyar dolarlık gayrimenkul satacağını açıkladı.

Çarpık yapılaşma 400 milyar dolarlık dönüşümle tarih olacak!

Miladı Van depremi kabul edilen kentsel dönüşüm hamlesi ile Türkiye'de 6 milyon konut elden geçirilecek. 400 milyar dolarlık dönüşüm ile çarpık yapılaşma tarih olacak, depreme dayanıklı konutlar yükselecek.

Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık miras davası sona erdi!

Salih Tatlıcı’nın çocukları arasında devam eden 8 yıllık miras davası sona erdi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, mirasın Tatlıcı’nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı’ya kalmasına karar verdi. Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık serveti yıllardır mahkeme tarafından yönetiliyordu.

Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğlundan 3 milyar dolarlık miras davası!

Yedi yıl önce geride 3 milyar dolarlık servet bırakıp vefat eden işadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğlu Mehmet Tatlıcı, üvey anne ve üvey kardeşine milyar dolarlık mirastaki gayrimenkullerin paylaştırılması için dava açtı.

ankaranın milyar dolarlık projeleri Haberi

ankaranın milyar dolarlık projeleri

TÜRKİYE'nin 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'yi tek başına iktidara taşıması, Başkent Ankara'daki beklentileri de artırdı. Uzun süredir gündemde olan projelerin yanı sıra, yeni planlanan pek çok yatırım da, yeni kurulacak 64'üncü Hiikümet'i bekliyor. Ulaşımdan enerjiye, sağlıktan turizme kadar milyarlarca dolarlık projeler, dört yıllık süreçte hayata geçecek. 56 bin yeni konut projesi için de düğmeye basılıyor. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalışacak yeni hükümeti bekleyen "Başkent'in Proje Ajandasından öne çıkanlar: 


56 BİN YENİ KONUT 


Yeni hükümetle, birçok yeni tesis hizmete sunulacak. 24 sağlık tesisi, 6 spor tesisi, 25 gölet, 5 taşkın koruma tesisi planlanıyor. Başbakan Davutoğlu, seçimler öncesi 56 bin yeni konut inşa edileceği müjdesini vermişti. TOKİ kanalıyla yapılacak konutlarla, özellikle dar gelirlilerin ev sahibi olması sağlanacak. 


YENİ METRO HATLARI GELİYOR 

AKM-Gar-Kızılay...